DAN KRIKORIAN – WINDSOR BLUE

“Oxford Street” was in 2008 het veelbelovende debuutalbum van de uit Orange County, Californië afkomstige singer-songwriter Dan Krikorian die zich tot op dat ogenblik vooral had beziggehouden met zijn activiteiten als sportief atleet in het basketball en met zijn universitaire studies.

Het album bestond uit een aantal liedjes waarmee een mix van folk-, rock- en popsongs werd afgeleverd die gekenmerkt werd door knappe, poëtische liedjesteksten. Amper één jaartje later was er dan ook al een opvolger voor die debuutplaat met het album “Colors And Chords” dat bevestigde en aantoonde dat deze jongeman als zanger en componist heel wat in zijn mars had.

De nu 26-jarige Dan Krikorian lanceert dezer dagen zijn derde, zelf geproduceerde studioalbum met “Windsor Blue”, een cd waarop twaalf nieuwe eigen composities te beluisteren zijn en die bevestigen dat er nog steeds een enorm grote groeimarge in deze artiest aanwezig is. Met een heel arsenaal aan muzikanten trok hij de studio in om er met een zeer professionele plaat terug uit te komen.

De opvallendste naam in het gastenlijstje is die van Shawn Nourse, de huidige drummer van de formatie ‘I Saw Hawks In L.A.’, een man die Dan Krikorian al van bij zijn debuutplaat heeft bijgestaan en als mede-producer en drummer een belangrijke bijdrage heeft afgeleverd aan “Windsor Blue”. Ook de keyboards van Carl Byron, de fiddle, mandoline en banjo van Bob Boulding (van ‘The Young Dubliners’) en van Michael Starr en de pedal steel van Chris Lawrence zijn determinerende instrumenten op deze liedjes.

Daarnaast levert de prachtige stem van Dan Krikorian een belangrijke meerwaarde aan de songs op deze cd, waarbij we van enkele nummers vermoeden dat ze wel eens als toekomstige klassiekers door de muziekgeschiedenis kunnen gaan. “Maggie” is zo’n pareltje dat schittert als een briljant, maar we zijn even behoorlijk onder de indruk van songs als “Quincy”, de countryballad “Isabelle”, de emotievolle pianosong “Quiet Love” en slotnummer “Summer Dress”. Vooral in de ballads worden we onweerstaanbaar meegezogen door Dan Krikorian, maar ook het soulvolle “New York City Day” en “California” zijn heerlijke songs, net zoals de titeltrack “Windsor Blue”.

Dan Krikorian met iemand vergelijken uit de muziekbusiness brengt ons al gauw bij een artiest als Josh Ritter, een man die naast de minutieuze uitdieping van zijn songteksten ook bijzonder veel aandacht besteedt aan een melodie en aan de vlotte herkenbaarheid van zijn songs. Het talent van deze singer-songwriter is nog maar in zijn prille beginfase en deze derde plaat doet ons het allerbeste vermoeden voor de toekomstige carrière van Dan Krikorian die wat ons betreft nu maar eens best gauw naar onze contreien zou afzakken om het Benelux-publiek van zijn kunnen te komen overtuigen.

(valsam)
“26 years young Californian artist Dan Krikorian is filled with talent as singer and songwriter. His intensified and detailed analysis of the lyrics in the songs - next to his attention for an addictive melody - are creating an instant ‘falling in love with these songs’ feeling. Several tracks on his third release ‘Windsor Blue’ are serious candidates to become future classics, while they are now already brilliant pearls on his musical crown.”
– www.rootstime.be

Artiest info
Website  
 

CD Baby

Info: Hemifran

video