GOOD LOVELIES – LET THE RAIN FALL

‘Lovely’ zijn de drie dames Caroline Brooks, Kerri Ough en Sue Passmore uit het Canadese Ontario absoluut en ‘good’ kunnen we ze ook al noemen, zij het vooral omwille van hun muzikale kwaliteiten dan om hun karakter, dat we tot op heden nog niet echt hebben kunnen doorgronden. Blijft dan toch alleszins de conclusie overeind dat de “Good Lovelies” frisse, opgewekte en vaak grappig klinkende liedjes brengen op hun nieuwste cd “Let The Rain Fall”.

De drie dames stonden in 2006 voor het eerst samen op een podium in een hotel in Toronto en besloten om een gooi te doen naar eeuwige roem met een onconventionele show die qua sound soms doet denken aan het harmonieus in elkaar overvloeiend zangwerk van het in de jaren ’40 populaire trio ‘The Andrew Sisters’. Net twee jaar geleden verscheen hun titelloze debuutplaat waarvoor ondergetekende een behoorlijk positieve recensie afleverde op deze Rootstime-pagina’s.

De ‘Good Lovelies’ bespelen bij hun optredens zelf alle snaarinstrumenten die bij de songs horen, waaronder mandoline, banjo en gitaren. Openingsnummer “Made For Rain” en de daaropvolgende songs “Free”, “Old Highway” en “Backyard” zijn stuk voor stuk vrolijke bluegrassliedjes.

Ook “Kiss Me In the Kitchen”, “Oh, What A Thing” en de enige coversong “Crabbuckit” zijn complexloze funliedjes. Die cover is trouwens een opvallend afwijkende versie van het originele hip hopnummer uit 2004 van de Canadese artiest ‘k-os’ aka Kevin Brereton.

Op deze tweede plaat hebben de dames van ‘Good Lovelies’ ook ruimte gemaakt voor ernstigere, romantische liedjes zoals de ballads “Best I Know”, “Kingston” en “Home”. Eveneens wat uit de band springend is de lieflijke song “Mrs. T” waarin afwisselend in het Engels en in het Frans gezongen wordt. Het is de mooie afsluiter van deze aangename plaat.

“Let The Rain Fall” heeft als centrale thema de vriendschap en de gezelligheid van het bij elkaar zijn. We kunnen enkel maar beamen dat een show van deze drie vrolijke vrienden wellicht steevast tot een prettig gestoorde avond kan uitgroeien. Het album is zeker niet wereldschokkend maar wel best OK.

(valsam)
“With their second album ‘Let The Rain Fall’, the Canadian female trio ‘Good Lovelies’ are bringing bluegrass and folk songs in an optimistic spirit, creating lots of fun and joy for themselves and for the listeners. Just let the rain fall, ‘Good Lovelies’ will at any time bring you sunshine and warmth.”
– www.rootstime.be

Artiest info
Website  
 

CD Baby

Label: Six Shooter Records
Info: Hemifran

video