ROY SANTIAGO – THE GREAT PRETENDER

Op zijn vorige plaat “Mt. Ventoux”, het debuutalbum dat twee jaar geleden verscheen, hoorden we de Nederlandse singer-songwriter Roy Santiago uit Nijmegen vooral van zijn donkere zijde in een muzikaal ‘In Memoriam’ aan zijn overleden vader.

Maar zoals voor elke rechtschapen mens op aarde ging het leven ook na deze droevige gebeurtenis verder voor Roy Santiago die naarstig werkte aan nieuwe songs voor zijn nieuwe plaat “The Great Pretender”, een album dat deze week op de markt is gekomen.

Tien nummers werden samen met een serie bevriende muzikanten opgenomen in de Antwerpse ‘Studio Jezus’ van ons Belgische muzikale genie Pascal Deweze ( van o.a. ‘Sukilove’, ‘Metal Molly’ en ‘Broken Glass Heroes’) die samen met Roy Santiago instond voor de productie van “The Great Pretender”.

De toon van de liedjes op deze nieuwe cd is veel minder somber en tekstueel worden onderwerpen als verliefdheid, pril geluk en vrolijkheid bezongen, wat ons doet vermoeden dat Roy Santiago goed op weg is om een gelukkige, warme mens te worden.

Ook muzikaal zit er meer vlotte vrolijkheid in de liedjes op “The Great Pretender” en werd er een duidelijke keuze gemaakt voor catchy, melodieuze popsongs waar de gensters vanaf kunnen springen tijdens live optredens, waarvan Roy Santiago van plan is om er in de volgende maanden zoveel mogelijk te gaan brengen in de Benelux en misschien zelfs in Engeland waar dit album ook op de markt zal verschijnen.

Het openingsnummer op deze cd is het zeer mooie “Stella”, een swingend ‘Kinks’-achtig rocknummer dat ook als de eerste single werd uitgebracht. Andere tracks die onze onvoorwaardelijke goedkeuring kunnen wegdragen zijn “The Sun Is In Your Eyes” en “The Lady Wears A Suit”, een heerlijk laid back gezongen duet met Lea Kliphuis.

Daarnaast zijn er ook nog enkele rustige ballads zoals “The Trick”, “King Of Hearts”, “Start Including Me” en het slotnummer “Memory Band”, nummers die nog wat nauwer aansluiten bij het eerdere werk van Roy Santiago.

“The Great Pretender” is het album dat definitief komt bevestigen dat Roy Santiago een begenadigd songschrijver is, die ons hopelijk in de nabije toekomst nog meermaals zal komen verblijden met zijn nieuwe liedjes en nieuwe platen.

(valsam)

Artiest info
Website  
 

Label: Munich Records BV

video