FISHEYE – STACKED

Atlanta, Georgia is de natuurlijke biotoop voor de vier bandleden van de groep ‘Fisheye’. Zanger-gitarist Brian Mobley, gitarist en mandolinespeler Jason Roberts, bassist Andy Robinson en drummer Doug Ward vonden elkaar zo’n vier jaar geleden nadat ze elk reeds een jarenlange carrière in andere groepen achter de rug hadden.

Deze formatie wordt vooral gekenmerkt door het feit dat ze zoveel mogelijk optredens proberen te doen en daarbij zowel op festivals als in clubs of op feestjes op het podium staan. Op Doug Ward na schrijven ze allemaal nummers die als bijdragen tot het repertoire van ‘Fisheye’ kunnen dienen.

Met hun recentste plaat “Stacked” is dit kwartet al aan hun derde studioalbum toe na de cd’s “Bigger Than Your Head” uit 2008 en “A Totally Different Disaster” uit 2009. ‘Fisheye’ trok voor dit album gedurende enkele weken een professionele opnamestudio in en dat is voor de kwaliteit van deze eigen productie zeker een heel goede zet gebleken.

Met een serie complexloze liedjes die door hun catchy melodielijnen zeer vlot in het gehoor liggen zijn wij van oordeel dat ‘Fisheye’ met “Stacked” hun tot op heden beste plaat heeft afgeleverd. Brian Mobley zorgde met de nummers “Barely Even There”, het heerlijke “Kindly Make Your Way”, “Bad Day To Die” en “What’s The Point” voor vier klassesongs op deze cd.

Maar de sterkte van deze groep ligt vooral in het feit dat ook de nummers die door Jason Roberts (drie stuks) en Andy Robinson (vier stuks) worden aangeboden kwalitatief niet hoeven onder te doen voor Mobley’s liedjes. Onze selectie uit dat extra aanbod luidt: “The Bridge”, “You Could Cry” en het afsluitende liedje “Teach Me”.

Hierdoor ontstaat een heel gediversifieerde plaat die de luisteraar op geen enkel moment zal gaan vervelen en waarvan de elf liedjes stuk voor stuk heel aangenaam door onze buis van Eustachius lijken te glijden. Kortom, “Stacked” is een tof plaatje van een ons zeer sympathiek lijkende viertal.

(valsam)

Artiest info
Website  
 

CD Baby