VOODOO BOOGIE - THIS OL’ STORM

Hen voorstellen is nog amper nodig want de vierkoppige band met frontman Jan Jaspers, songschrijver en zanger/gitarist trok al vaak over de Belgische grenzen en in Limburg is deze groep al jaren ‘hot’. Daarenboven werkt hun blues als een lokmiddel voor iedereen die graag nog eens de wierookdampen van de sixties inhaleert. Na hun debuut EP uit 2006 en hun ‘Losing My Cool’ uit 2008 werd er door Jan en alleman uitgekeken naar een nieuw album, temeer omdat hun Live shows telkens lovende kritieken kregen.

Met ‘This Ol’ Storm’, opnieuw geproducet door Rob Vanspauwen, tevens bassist en gitarist, baggert het groepje gelukkig in dezelfde zompige vruchtbare grond waarbij ook enig experiment -‘Electric Kissing’- niet geschuwd wordt. Toetsenist Wouter Haest is inherent verweven met die groepssound die vaak hypnotisch inwerkt. In feite is dit album ideaal om in een kaarsverlichte ruimte af te spelen in een kring van intimi terwijl beelden en geesten op muren worden geprojecteerd. De tranceachtige ritmes in het instrumentale ‘Alhambra’ en het fascinerende ‘Rain Keep Fallin’ met tempowisselingen slepen je mee. Ook ‘Takin’ Me Home’ met zang, orgel en drum heeft dat hypnotisch effect, karakteristiek voor de bluesgelieerde muziek van Voodoo Boogie.

Toch biedt dit album variatie. Op ‘Sign My Guitar’ vraag je je even af of er zich een ‘starlet’ bij het gezelschap voegde en op het zwoele ‘Reconsider’ evolueert de zang naar een koortje. Op het spookachtige ‘Wild Night, Full Moon’ lijken weerwolven en vleermuizen zich van de nacht meester te maken. En het ritmische ‘Summer Callin’ met uitnodigende pianoklanken promoveer ik tot mijn favoriet. Drummer Gert Servaes geeft dat jeugdige extra mee dat soms met garagerock wordt vereenzelvigd. In het exotische ‘Alhambra’ drumt hij bijzonder geïnspireerd.

Zo heeft het vierspan elk zijn eigenheid maar samengevoegd geeft dat Voodoo magie waarin emotie, ritme, psychedelica en sfeer vakkundig worden gedoseerd. Zanger Jan Jaspers schreef de teksten, maar het is toch vooral de mix van boogie en tranceblues die je inpalmt en meevoert naar het transcendent universum van de muzikanten die de zorgeloosheid van de sixties absorbeerden en er de complexiteit van de nieuwe wereld in verwerkten. Dat geeft inderdaad enkele stormvlagen, maar de songs klinken hierdoor des te rijker.

Marcie

21 Mei - Zaal Blauwe Kater, in Leuven. Afterparty with Raw Charles & The Payback. Free entrance!
26 Mei- Muziekodroom, in Hasselt. Support act: Band Of Luxury. Free entrance!
1 Juni - Le Tipi, in Luik. Support act: The Goon Mat. Free entrance!

 

 

Artiest info
Website  
 

Label: ReMusic