MIKE GARNER - WHY A WOMAN GETS THE BLUES

We blijven maar met verrassingen geconfronteerd worden dit jaar. Nu krijgen we een cd voorgeschoteld uit Nieuw-Zeeland. Mike Garner is de artiest en blijkbaar is deze “Why A Woman Get’s The Blues” al zijn zesde album. Onbekend is onbemind en dat is zeker het geval met deze muzikant en met de muziek in het algemeen van ginderonder. Maar als dit een staalkaart is van wat er zich zo ver van ons afspeelt op het gebied van blues dan ben ik razend benieuwd naar andere muzikanten of, beter nog, als eerste stap, naar vroegere releases van deze Mike Garner. Dit is een uitstekend album zonder meer.

Naast een bijzonder originele cover van Stones’ wereldnummer “Honky Tonk Women” is er een verscheidenheid aan stijlen en songs te beluisteren die haast allen even boeiend zijn. Het nummer van Jagger/Richards wijkt trouwens zover af van het origineel dat het haast een nieuwe song mag genoemd worden ware er niet dat onsterfelijk refrein en de herkenbare tekst natuurlijk. Een andere schitterende cover is Howling Wolf’s “You Gonna Wreck My Life” met Mike briljant op Resonator.

Garner doet het hier meestal solo, slechts her en der heerlijk ondersteund door gastmuzikanten zoals Liam Ryan op het titelnummer op de piano mag demonstreren. Een sublieme verweving van tangoritme en de slide van Mike. De man mag zijn kunnen tenvolle laten horen op het afsluitende instrumentale “Elegiac Blues”. Resonator, banjo, mandoline en slide vallen er te beluisteren op deze fijne slower. De man is ook nog een degelijk harmonicaspeler. Op Tony Joe White’s lekkere meestamper “Cool Town Woman” is het echt genieten geblazen.

Naast de drie aangehaalde covers zijn er acht zelfgepende nummers die verbazend goed aan mekaar aansluiten. Ondanks de verscheidenheid aan stijlen is deze release vlotjes in één beurt te beluisteren. Dit is een uitnodigend album dat je zeker gaat doen uitkijken naar eerder werk van de man. Mike Garner is een boeiend artiest die je absoluut moet ontdekken.

Bluesyluc


Artiest info
Website  
 

Label: Ode Records