DAN MIRALDI – ROCK AND ROLL BAND

Pure rock’n’roll: het is alweer een tijdje geleden dat we hier nog zo’n plaat voorgeschoteld hebben gekregen. Cleveland, Ohio’s zanger en songschrijver Dan Miraldi is een artiest die de simpele rock and roll-deuntjes uit de jaren ’60 en ’70 op zijn netvlies heeft laten branden en er zelf ook graag mee aan het werk is gegaan. De in Cleveland gevestigde ‘Rock And Roll Hall Of Fame’ is dan ook doorheen heel zijn leven een vaak door hem bezochte museum en oord vol relikwieën gebleken.

“Rock ‘N’ Roll Band” is de titel van een vijf nummers tellend ep-tje dat Dan Miraldi onlangs heeft gereleased en dat hij in de studio heeft opgenomen met de hulp van bassist Joe LaGuardia, drumster Sarah Luffred en leadgitarist Alex Bowers, een trio dat zich groepeert onder de naam ‘The Albino Winos’.

Het gaat om eigen composities waarin de invloeden van muzikale voorbeelden als ‘Green Day’, ‘The Ramones’ en ‘The Rolling Stones’ overduidelijk hoorbaar aanwezig zijn. In de amper 2 minuten en 20 seconden durende song “You’ve Got To Hurry” klinkt de stem van Dan Miraldi zelfs een beetje als die van Mick Jagger, met het wat hoekerige zingen en de bijhorende repetitieve songtekst.

Ook de overige vier nummers klokken af rond de drie minuten, iets wat blijkbaar een vereiste lijkt te zijn voor rock’n’roll-liedjes. In “Mystical Queen” horen we een leuke, catchy melodie en een zorgvuldig verzorgde instrumentatie en in de titeltrack “Rock ’N’ Roll Band” zit net als in slotsong “Give & Take” ook al zo’n catchy beat plus in harmonie met de overige bandleden gezongen Beatlesque melodie.

Dan Miraldi studeerde in 2009 af en koos daarna resoluut voor een muziekcarrière. Midden vorig jaar lanceerde hij met “Thirsty” zijn officiële debuutplaat en de 5 liedjes op dit ep-tje zullen de voorbode moeten voorstellen voor zijn volgende studioalbum dat er wellicht begin volgend jaar moet aankomen.

(valsam)

Artiest info
Website  
 

CD Baby

Info:Michael J. Media