GARLAND JEFFREYS – THE KING OF IN BETWEEN

Garland Jeffreys is een naam die bij iedere pop- en rockliefhebber wel een belletje doet rinkelen. Is het niet omwille van "Hail Hail Rock 'n Roll", zijn hit uit 1992, dan wel omwille van "Matador", dat vanuit België de hele wereld veroverde. Wij Belgen waren immers de eersten om het hitpotentieel van dit lied te herkennen. Sindsdien is de man een graag geziene gast in onze contreien. In het verleden stond hij reeds op de Lokerse Feesten, op Klinkers in Brugge en Swing Wespelaar. De New Yorker trekt steeds een massa publiek.

Nu is er dus "The King of In Between". En het moet gezegd, alweer een schot in de roos. Het begint al bij "Coney Island Winter", waar hij zijn liefde voor dit New Yorkse schiereiland bezingt. Of wat dacht je van "I'm Alive", een lied dat je zelfs in je slaap nog zal meebrullen. 's Mans dertiende album verenigt als vanouds reggae, blues en rock 'n roll. Zoals in "Streetwise", dat zowel tekstueel als muzikaal niemand onberoerd kan laten. Oordeel zelf maar:

'See my little girl she's walking down the street
Coming home from school
Not knowing what kind of crazy fool she's gonna meet'

Moeiteloos wisselt het ene lied het andere af. En ondertussen verkent en doorbreekt Jeffreys de grenzen van de genres waar hij zo goed in is. Soms is de boodschap die hij wil brengen eerder pessimistisch. Maar dan nog weet Jeffreys er een positieve draai aan te geven. Een attitude die meer mensen zouden moeten toepassen. In 'Til John Lee Hooker Calls Me3 tast hij de grenzen van zijn eigen sterfelijkheid af. Ook in "Rock and Roll Music" en "In God's Waiting Room" laat hij eventjes in zijn ziel kijken: de bijna 69-jarige Jeffreys is geenszins van plan er vlug het loodje bij te leggen. En daar kunnen wij alleen maar blij om zijn. Het laatste lied is trouwens een heerlijke bluessong, passend voor één of andere juke joint in het Zuiden van de USA. Ik heb dus maar één raad: kopen die cd! En ga hem ook live bekijken. Je zal goed gemutst naar huis terugkeren.

Kathy Van Peteghem

4 JUNI - ZOETERMEER, NL Cultuurpodium Boerderij Band

27 MEI - GENT, BELGIUM Vooruit Balzaal Band

26 MEI - AMSTERDAM, NL Paradiso @ Bitterzoet  Band

25 MEI - MONS, BELGIUM On Air Studio Band

 

 

 


Artiest info
Website  
 

Label: Luna Park Records
Distr.: Coast To Coast
Info: Go! Entertainment