FAMILY OF THE YEAR – LOMA VISTA

De Amerikaanse folk- en indie popformatie ‘Family Of The Year’ uit Los Angeles, Californië werd in 2009 gevormd rond frontman en leadzanger-gitarist Joe Keefe en heeft naast zijn broer Sebastian Keefe op drums ook gitarist James Buckey en zangeres-keyboardsspeelster Christina Schroeter in zijn rangen.

Hun debuutplaat “Songbook” zorgde er netjes voor dat de toekomstige richting die de band wilde uitgaan meteen werd aangegeven. Daarna volgden er nog drie tussendoortjes in de vorm van ep-tjes – één per jaar – en nu is er met “Loma Vista” een volwaardige opvolger voor het debuutalbum.

De zon die altijd schijnt op de witte Californische stranden inspireert deze band tot het componeren van zonnige, soms op samenzang à la ‘The Mamas And The Papas’ of ‘The Beach Boys’ gebaseerde deuntjes zoals de eerste single “St. Croix”. Verder horen we songs over nachtelijke feestjes die tot avonturen in de morgen leiden in “The Stairs” of over met je gitaar begraven worden gekleed in een T-shirt en met moderne ‘Chucks’-schoenen aan in de song “Buried”.

Daarnaast zijn er nog andere complexloze popliedjes als de tweede single “Diversity”, “Living On Love”, “In The End” en “Never Enough”. Voor de rustigere momenten zorgt de band met een akoestische song “Hero”, de mooie ballad “Everytime”, de over heimwee naar huis handelende pianoballad “Hey Ma” en de in close harmony gezongen slotsong “Find It”.

‘Family Of The Year’ heeft een uitgebreide tournee doorheen Amerika en Europa gepland ter promotie van deze nieuwe plaat “Loma Vista” en daarbij zullen ze ook in België en Nederland enkele keren op de podia verschijnen. Misschien kan de in de vakpers opduikende vergelijking van deze band met ‘The Fleet Foxes’ u wat gemakkelijker overhalen om één van deze concerten live te gaan bijwonen.

(valsam)

 

28 augustus 2012: Paradiso, Amsterdam
29 augustus 2012: Tivoli Spiegelzaal, Utrecht
3 september 2012: Botanique, Brussel

 

 

Artiest info
Website  
 

Label: Nettwerk Music

Info: Munich / V2

video