THE AMERICANA LOVEBIRDS - AMERICANA LOVEBIRDS

Dit duo uit Parksley, Virginia heeft, getuige het bijgevoegde promomateriaal, de nodige pretenties. Nu is daar in het geheel niets mis mee, integendeel: persoonlijk houd ik er wel van als artiesten de lat lekker hoog leggen.

`Jason and Amy are accomplished musicians and songwriters who show the promise of delivering an iconic American Standard´ , luidt een van de wervende teksten in de promo. In het geval van The Americana Loverbirds zijn deze pretenties echter op drijfzand gebouwd en blijkt het titelloze debuutalbum een leeg geprikte ballon.

De zangstem van Amy Celeste Young -Beard heeft nog wel de nodige charmes; ze kan lekker klein zingen, heeft de nodige variatie en heeft soms, heel soms iets van een bevallige countrysnik.

De arrangementen daarentegen van The Americana Lovebirds ademen een voortdurende oubolligheid uit, niet in de laatste plaats door de al te voorspelbare folkdeuntjes te vermengen met flauwe en misplaatste pogingen tot humor.

In de songteksten is verder een voortdurend, semiromantisch terugverlangen hoorbaar naar vroegere tijden waarin alles simpeler en overzichtelijker leek en zal waarschijnlijk best nog wel aanslaan bij een wat oudere, conservatievere generatie.

Wie van gedateerde, op Amerikaanse leest geschoeide theatrale folk houdt zit gebakken bij de Loverbirds, maar geef mijn portie maar aan Fikkie.

Ferenc Koolen

Artiest info
Website  
 

CD Baby

video