JONAS FRIDDLE – BELLE DE LOUISVILLE / SYNCO PONY

Jonas Friddle is een singer-songwriter uit Chicago die met zijn zevenkoppige folkformatie ‘The Majority’ sinds meerdere jaren voor gezellige avondjes uit zorgt in diverse clubs in deze Amerikaanse grootstad. Het septet werd gevormd door studenten aan de ‘Chicago Old Town School Of Folk Music’ en de liedjes die Jonas Friddle componeert vinden heel vaak hun oorsprong in de oude, traditionele Amerikaanse folkmuziek en in de geschiedenis van de ‘Appalachian folk’.

Zelf bespeelt deze in North-Carolina geboren Jonas Friddle diverse snaarinstrumenten als gitaar, mandoline, banjo en viool en zijn groepsleden zorgen daarnaast voor percussie en drums (Jarod Facknitz), orgel (Evan Jacobson), strijkers (Arielle Luckmann, Maria McCullough en Bailey Doyle) en blaasinstrumenten (Ana Suechting). Hoe dit alles live klinkt kunt u zelf bekijken op de bijgevoegde video van de song ‘The Hipster”.

In 2010 verscheen het debuutalbum “Drilling For Oil” van Jonas Friddle en nu is hij er in geslaagd om tegelijkertijd twee nieuwe platen uit te brengen met de albums “Belle De Louisville” en “Synco Pony”, elk met elf nieuwe nummers op de tracklist en telkens met de banjo als voornaamste instrument.

Ouderwetse bluegrass en traditionele folk weerklinkt in de liedjes op beide albums en natuurlijk hebben we voor u ook nu weer een kleine selectie van de volgens ons sterkste songs gemaakt.

Op “Belle De Louisville” kiezen we voor de titeltrack, het vioolwalsje “Waltzing Away”, het swingende “Just To Prove”, “Kitty Alone” en het catchy “When I Hit My Stride”. Uit het album “Synco Pony” willen we “The Ballad Of Babyface And Too Tall Sue”, de heerlijke Dixieland-jazzmuziek in “Wall Street Rag”, het schitterende nummer “Boredom” en “Tom Brokaw Blues” naast het eerder vermelde “The Hipster” aanbevelen. Jonas Friddle levert op deze twee albums heel mooi origineel en nieuw werk af voor de talrijke liefhebbers van traditionele folk en bluegrass.

(valsam)

Artiest info
Website  
 

CD Baby

video