BAKED A LA SKA – JUST DESSERTS

Ska is een muziekgenre dat eind jaren ’50 ontstond in Jamaica en waarin elementen uit jazz, R&B en calypso gecombineerd werden tot een uptempo muziekstijl. De bekendste pioniers in de skamuziek waren ‘Byron Lee & The Dragonaires’ en ‘Prince Buster’. Later pikten de Britse ‘mods’ en de skinheads het genre op en maakten hun eigen nummers in deze stijl. Groepen als ‘Madness’, ‘The Specials’ en ‘The Selecter’ scoorden er de ene hit na de andere mee in de jaren ’80.

Het was de Britse keyboardsspeler John Ellis die twee jaar geleden in Manchester elf muzikanten samen bracht om een skamuziek spelende formatie te vormen die in 2010 met het naar de groep vernoemde album “Baked A La Ska” voor het eerst van zich lieten horen. Met de cd “Just Desserts” werd er nu voor een passende opvolger van dit debuutalbum gezorgd.

Op deze cd staan elf nummers waaronder enkele coversongs die in een skakleedje werden gestoken, zoals het rocknummer “Abracadabra” van ‘The Steve Miller Band’ of “Trust In Me (The Python’s Song)” uit de Disneyklassieker ‘The Jungle Book’ uit 1967. Ook de afsluitende song “Wot’s It All About? (Just Different)” is een song die origineel gebracht werd door ‘The Robin Sunflower Band’. Diezelfde Robin Sunflower is trouwens één van de leadzangers bij ‘Baked A La Ska’, naast ‘Frank The Skank’ (David Knopov) en “Tommy Robot’ (Tom Davies).

Ander leuke tracks uit dit nieuwe album zijn “Arabian Nights”, “Romeo”, het grappige “Who Shot The Milkman?” en de wel zeer speciale interpretatie (zie video) van het nummer “Toxic” dat we allemaal wel kennen in de tot wereldhit gebombardeerde popversie van zangeres Britney Spears uit 2004.

Ska blijft een speciale muziekstijl waar je echt wel moet van houden om een ganse plaat volledig uit te horen. Maar dat er nog steeds vele fans zijn van het genre staat buiten kijf want de concerten van de skagroepen in Engeland zijn nog steeds in een mum van tijd uitverkocht en zorgen voor tonnen plezier bij de liefhebbers die deze optredens bijwonen. ‘Baked A La Ska’ is gewoon een uitstekende groep die zich probleemloos bij die andere skaformaties kan voegen en voor uren muzikaal entertainment kan komen zorgen.

(valsam)

Artiest info
Website  
 

Label: Limefield Records

video