BRIAN LISIK – THE MESS THAT MONEY COULD BUY

Acht jaar geleden debuteerde singer-songwriter Brian Lisik uit Akron, Ohio als soloartiest met zijn album “Baggage” en begon hij met het opdoen van podiumervaring als voorprogramma van o.a. Jesse Malin, Roger McGuinn (‘The Byrds’) en Tim Easton. Voordien was hij in de jaren ’90 actief geweest als frontman van de hardrockformatie ‘The Giants Of Science’.

Brian Lisik heeft naast zijn zangcarrière ook nog de handen vol als journalist en als filmacteur. Zo speelde hij mee in de prent “Circle Track Summer” en staat hij nu op de filmset voor de opname van de televisieserie “Open Mic” waarin zijn zangtalent ook zal worden geëxploiteerd.

In 2006 verscheen het tweede Brian Lisik-album “Happiness Is Boring” en daarna werd het vrij stil op het muzikale terrein voor deze artiest. Tot op heden, want met veel publiciteit wordt nu zijn derde album gelanceerd onder de titel “The Mess That Money Could Buy”. Hij zal de release van deze plaat met diverse optredens in Amerika in de verf gaan zetten en misschien reikt zijn ambitie wel tot in Europa als het nieuwe album ook hier weet aan te slaan.

Muzikaal beweegt Brian Lisik zich vooral in de wereld van de rootsrock en laat hij in enkele songs invloeden uit de blues- en countrymuziek doorklinken. Met broers Craig op drums en Christian als backing vocalist bij de song “To California” lijkt dit album ook een kleine familieaangelegenheid te zijn geworden. Maar het is vooral multi-instrumentalist Steve Norgrove die naast Brian Lisik zelf zijn stempel op deze plaat heeft weten te drukken.

Met enkele stevige rocksongs in “Small Town Royal Family”, “Five Other Rooms” en “A Mess” drukt Brian Lisik zijn stempel als rockartiest op dit album, maar dat hij ook kan excelleren in rustige ballads bewijst hij dan weer in drie prachtige liedjes “Longest Day Of The Year”, “Nights In Shining Amore” en de cd-afsluiter “Last Words”. Daarnaast weten ook het met hese stem gezongen en ‘Wilco’-achtige “Change Of Your Own” en de countrypopsong “I’m Satisfied” ons moeiteloos te bekoren. Leuke plaat!

(valsam)

Artiest info
Website  
 

Label:CherokeeQueen Records

Info: Michael J. Media

video