ANNA COOGAN AND DANIELE FIASCHI – THE NOWHERE, ROME SESSIONS

Wat is de chemie die ontstaat als twee totaal verschillende culturen elkaar ontmoeten rond de universele taal van de liefde voor muziek? Een antwoord op deze vraag kan gevonden worden in de nieuwste plaat van de uit het Amerikaanse Seattle stammende zangeres en songschrijfster Anna Coogan. De voorbije jaren kon u op deze pagina’s al lovende recensies lezen van haar twee vorige platen “The Nocturnal Among Us” uit 2010 en “The Wasted Ocean” uit 2011.

Voor dit begin september verschijnende nieuwe album zocht Anna Coogan muzikale ondersteuning bij de Italiaanse gitarist Daniele Fiaschi uit Rome, een man die in de voorbije jaren op heel wat moderne popplaten voor een gesmaakte bijdrage op zijn elektrische en akoestische gitaar heeft gezorgd. Samen trokken ze de voorbije twee jaar op twee continenten op tournee en ze deden daarbij zowat alle soorten podia aan.

Op amper twee dagen tijd namen beide muzikanten op 6 en 7 april 2012 in de ‘Nowhere Studio’ in Rome een negen songs tellende plaat op die ze toepasselijk “The Nowhere, Rome Sessions” noemden en die nu in onze cd-lader toertjes ligt te draaien.

Met haar frêle, wat breekbare stem zingt Anna Coogan zich doorheen zeven zelf gecomponeerde liedjes, meestal zeer sobere en emotioneel geladen liedjes die je aandacht moeiteloos weten te vatten en te behouden. De meest beklijvende songs zijn “Indian Son”, “Red Shoes, Black Dress”, “Streamers” en “How Will You Find Me?”. Daarnaast covert ze bovendien op uitstekende wijze “The Wreck Of The Edmund Fitzgerald”, een prachtsong uit het ruime repertoire van Gordon Lightfoot.

Als toemaatje werd aan het slot van dit album een 9 minuten durende en live opgenomen versie toegevoegd van Phil Ochs’ liedje “The Crucifixion” over de vermoorde president John F. Kennedy. Het is een tijdens hun optreden op het ‘Roepaen Festival’ op 16 oktober 2011 in het voormalige kloostercomplex in het Nederlandse Ottersum gebrachte versie (zie video).

De sfeervolle gitaarklanken die Daniele Fiaschi tijdens deze nummers met zijn instrument produceert getuigen van eerlijk vakmanschap en grote klasse. Dit intimistische album van Anna Coogan en Daniele Fiaschi is een geheide aanrader voor uw rustigere momenten. U mag het licht al wat dimmen.

(valsam)

Artiest info
Website  
 

video