KJELL GUSTAVSSON RHYTHM & BLUES ORCHESTRA – IN THE BARN

Het leukste aan mijn werk als cd-recensent is dat ik telkens weer op een rollercoaster van emoties belandt bij het wisselen van de cd’s die in de lader terecht komen. Daarnet zat ik hier nog zwaarmoedig te luisteren naar een intimistische, emotioneel beladen plaat en nu is het alweer ‘fun all over the place’ met het nieuwe en derde album “In The Barn” van de Scandinavische formatie ‘Kjell Gustavsson Rhythm & Blues Orchestra’.

Kjell Gustavsson speelde gedurende de voorbije 30 jaar op drums bij zowat iedere Scandinavische groep tot hij in 2008 besloot om ook eens een soloplaat uit te brengen. Dat werd het album “Many Million Miles” met 13 nummers waarin hij met zijn ‘Rhythm & Blues Orchestra’ eigen composities in rock-, blues- and cajunstijl bracht.

Zelf trommelt Kjell Gustavsson op “In The Barn” op zijn vertrouwde drums en zingt hij lead vocals op de twee nummers “One Step Forward” en “This Train Won’t Stop”. Het andere zangwerk laat hij met veel plezier over aan Göran Böving in “I Can’t Go I Can’t Stay”, “Would You Like To Play With Fire”, “Working” en “Walk In the Harvest Moon” of aan Göran Wiklund voor twee andere songs: “Got A Message” en titeltrack “In The Barn” (zie video).

Het accordeon van Anders Larsson is in de ‘cajun’-tracks op deze plaat natuurlijk een vaak terug te horen instrument, net als de piano en het orgel die beiden bespeeld worden door Janne Petersson. Kjell Gustavsson tekende als songschrijver voor de tien composities op “In The Barn” die allen wel lijken op stokoude traditionals afkomstig uit New Orleans. Dat dit muziek is die gespeeld wordt door een uit Zweden stammende band lijkt ons wel wat vreemd maar het is wel de realiteit. Genieten maar!

(valsam)

 

 

Artiest info
Website  
 

Label: Rootsy.Nu

Distr.: Sonic Rendezvous

video