PETER MULVEY – THE GOOD STUFF

De eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat ik tot op heden nog nooit van Peter Mulvey had gehoord. Des te meer verbaast het me om te lezen dat deze sinds meer dan 20 jaar actieve 43-jarige Amerikaanse folkzanger en songschrijver uit Milwaukee, Wisconsin met “The Good Stuff” intussen al aan zijn vijftiende plaat is toegekomen.

Met “The Good Stuff” verschijnt er van Peter Mulvey wel een eerste verzamelalbum vol coversongs op de markt, nummers die hij samen met zijn begeleidingsgroep ‘The Crumbling Beauties’ en enkele speciale studiogasten op amper drie dagen tijd heeft opgenomen in de ‘Signature Sounds’-opnamestudio in Pomfret, Connecticut.

Eén van die gasten is zangeres Kris Delmhorst die een duet komt zingen met Peter Mulvey in het nummer “Are You Sure?”, een voormalige hitsong voor Willie Nelson. Samen met David Goodrich, Kris Delmhorst en haar man Jeffrey Foucault maakt Peter Mulvey trouwens ook nog deel uit van het folkcollectief ‘Redbird’.

Van de veertien songs die hier gecoverd worden zijn er een aantal die in ieders collectieve muziekgeheugen zullen opgeslagen zitten zoals “Everybody Knows” van Leonard Cohen (zie video) of “Green Grass” van Tom Waits & Kathleen Brennan. Toevallig heb ik persoonlijk ook nog heel speciale herinneringen aan het stokoude “(I Don’t Know Why I Love You) But I Do” van Clarence “Frogman” Henry omdat het in de jaren ’60 één van mijn eerste gekochte singeltjes was, toen nog in een volledig gele vinyluitvoering.

Maar van de overige door Peter Mulvey geselecteerde liedjes kende ik er zelf ook geen enkel. Het album begint met het jazzy “Sad And Blue” van Melvern Taylor en verder zijn er “Time To Spend” van Chris Smither, het instrumentale “Egg Radio” van Bill Frisell en Duke Ellington’s “Mood Indigo”.

De rustgevende baritonstem van Peter Mulvey past wonderwel bij deze vaak in jazzstijl gebrachte coverliedjes, waarvan we vooral “Old Fashioned Morphine” van Jolie Holland en Joe Henry’s liedje “Richard Pryor Addresses A Tearful Nation” voor een hernieuwde speelbeurt willen selecteren.

(valsam)

Artiest info
Website  
 

CD Baby

Label: Signature Sounds Recordings

Distr.: Munich / V2

video