THE KDV DEVIATORS – …LOST CONTACT!

Rockabilly en punk zijn twee muziekgenres waarvan je niet meteen verwacht dat ze in elkaar verweven kunnen worden tot iets nieuws en origineels. Toch is het net dat wat Koefte DeVille, de voormalige frontman van de Duitse punkrockgroep ‘Mad Sin’ en zijn Nederlandse kompaan Ramon S. van de bands ‘The Bodybags’ en ‘The Griswalds’ hebben gedaan voor het eerste resultaat van hun samenwerking onder de naam ‘The KDV Deviators’.

De nieuwgeborene is het album “…Lost Contact!”, een plaat waarop dit duo met de hulp van een aantal muzikale bloedverwanten vijftien nummers brengt die een overzicht proberen te geven van dertig jaar muziekgeschiedenis van beide genres punk en rockabilly, met name de periode van 1956 tot 1980.

Deze reis door de tijd begint met het lekker swingende instrumentale rockabillydeuntje “Escape From Planet X”. Op afsluiter “Soylent Green” na is er geen enkel nummer te horen dat afklokt boven de 3 minuten en 4 songs halen zelfs de kaap van 2 minuten niet. Het zijn dan ook vooral songs die ‘op speed’ gebracht worden: het psychedelische “Rampage Rock”, het rockende “Deviator Zone 86” (zie video), het rauwe “Behind The Glass” en de wat meer melodieuze songs “The Lonely One” en “Out Of Orbit”.

Pas in “One Foot In The Grave” wordt het tempo wat naar beneden gehaald en sluipen elementen uit de bluesrock binnen in de muziek van ‘The KDV Deviators’. Veel ernst hoeft niet verwacht te worden van deze om zich heen schreeuwende punkrockers, getuige daarvan enkele songtitels als “Screams Of The Insane”, “Diary Of A Dead Labrat” of “Buried Alive”.

Wie er verantwoordelijk moet worden geacht voor het strooien van de peper in het gat van deze heren kunnen we u niet vertellen, maar gezien het razende tempo van deze songs denken we dat enkel een stroompanne of een stevige dronkenschap ‘The KDV Deviators’ tot rust en stilte zal kunnen brengen. Misschien is dat wel de belangrijkste reden waarom dit album op het ‘Drunkabilly Records’-platenlabel is verschenen.

(valsam)

Artiest info
Website  
 

Label: Drunkabilly Records

Distr.: Suburban Distribution

Info: Music Shock

video