THE READY STANCE – DAMNDEST

‘Rock’n’Roll’ en ‘Americana’ zijn de labels die in de vakpers worden opgespeld bij de muziek van de debuutplaat “Damndest” van de Amerikaanse formatie ‘The Ready Stance’ uit Cincinatti. Deze nieuwe rockband werd opgericht door gitarist en songschrijver Wesley Pence nadat hij zijn toenmalige groep ‘Middlemarch’ had verlaten om zich op een nieuw muzikaal project te gaan toeleggen. Uit die groep nam hij drummer Eric Moreton mee en hij vervolledigde de bandbezetting met bassist Paul Conti en zanger-gitarist Chase Johnston.

De songs op “Damndest” had hij al een tijdje in de lade liggen, dus na wat oefenen kon ‘The Ready Stance’ meteen de opnamestudio in om de elf tracks die op deze plaat staan op te nemen. De rocksound ligt aan de basis van de frisse, knap gearrangeerde songs die de groep heeft geselecteerd. Wat ook meteen opvalt, is dat er heel wat aandacht werd besteed om met zinvolle songteksten op de proppen te komen.

Zonder dat er gewag kan worden gemaakt van één of andere opvallende song op dit kwalitatief algemeen hoogstaande album willen we toch wijzen op enkele nummers die volgens ons wat meer mogelijkheden en draaibeurten op de rockradiostations zullen krijgen: openingstrack “Rancho Cristo”, het aan ‘Counting Crows’ herinnerende “Wrecking Ball”, het catchy “Smiley”, het stevig rockende “Real America” (zie video), het meest melodieuze nummer “Steamship Moselle” en de zachtjes kabbelende ballad “Little Carmel”.

Het debuut van ‘The Ready Stance’ is niet onopgemerkt voorbijgegaan, gezien de vele positieve reacties die de groep van collega’s in de muziekwereld heeft gekregen. Daarbij valt zeker de lovende commentaar op van Chris Frantz, drummer van de legendarische ‘Talking Heads’ en van ‘Tom Tom Club’ met zijn echtgenote Tina Weymouth. Dat dit een groep is met veel potentieel voor de toekomst staat buiten kijf en hoe groot hun succes daarbij zal kunnen worden moeten ze binnen een jaartje maar eens komen bewijzen met een evenwaardige of nog betere opvolger voor dit album ‘Damndest”.

(valsam)

Artiest info
Website  
 

Label: Damndest Records

Info: Prescription PR

video