WILLOW & THE EMBERS – RADIO SKY

Twintig jaar geleden besloot het jonge meisje Willow Scrivner om een goedkope akoestische gitaar aan te schaffen, iets dat zorgde voor een allesbepalende omwenteling voor haar verdere leven. Ze tokkelde dagen aan een stuk op het instrument en ontdekte zo langzaam de knepen van het vak. Ook de vaststelling dat ze talent had om eigen nummers te componeren en bijhorende songteksten te schrijven vormde een belangrijke stap in haar leven.

Als dochter van een predikant uit Portland, Oregon moest ze hemel en aarde bewegen om de toestemming van haar vader te krijgen om aan een muzikale carrière te beginnen en lokale podia te bestijgen voor een op het publiek indruk makende performance. Maar eens de overtuiging van haar muzikale kwaliteiten ook bij de ouders waren doorgedrongen kon het voor Willow Scrivner niet meer stuk.

Ze schreef nieuwe liedjes met de regelmaat van een klok en begon deze ook op plaat te zetten. Haar debuutalbum werd onder de titel “Willow” uitgebracht in 1999, gevolgd door het album “Sweet Dark Demon” uit 2001. In 2003 volgde dan een 4 songs tellende ep “Lovely Love” en toen leek het alsof het gedurende 8 jaar helemaal stil werd rond deze zangeres. Onterecht, want onder de naam ‘Mabel McGee & Pennsylvania Slim’ maakte ze in 2008 samen met singer-songwriter David Bavas uit Seattle een mooie alt.countryplaat: “Lonesome Lo-Fi Lullabyes”.

Vorig jaar kwam Willow Scrivner onder haar eigen naam echter opnieuw in volle glorie en gerijpt door het leven in de schijnwerpers te staan met het alweer vier songs tellende ep-tje “Beautiful World”, de eerste plaat die ze opnam met haar vaste begeleidingsgroep ‘The Embers’ en amper één jaartje later is er na elf jaar wachten eindelijk een nieuwe studioplaat van ‘Willow & The Embers’ onder de titel “Radio Sky”.

Het twaalf tracks tellende album dat door ‘Embers’-gitarist Kevin Wood werd geproduceerd begint met de schitterende titeltrack “Radio Sky” (zie video). Deze sfeervolle song leverde haar in de pers omwille van haar wat schorre altstem al meteen vergelijkingen op met de sound van Marianne Faithfull en Hope Sandoval, zangeres van de folk-noirformatie ‘Mazzy Star’.

De poëtische songteksten van liedjes als “Gospel Radio”, “Skeletons And Bees”, “Beautiful World” en “Raining Again” worden afgewisseld met instrumentaal wat sterker georkestreerde ballads als “Foxgloves”, “Living With Angels” en “Plain Jane Dress”. Toch zal Willow Scrivner haar stem nergens echt verheffen en blijft ze voornamelijk fluisterend en etherisch klinken in alle songs op dit zeer mooie en sfeervolle album “Radio Sky”.

(valsam)

Artiest info
Website  
 

CD Baby

video