ROBERT MORGAN FISHER – NOTES FOR A NOVEL

Het leven van Robert Morgan Fisher speelde zich voornamelijk af in Los Angeles en in Austin, Texas, twee oorden waar je als muziekliefhebber niet kan ontsnappen aan de invloeden van de talrijke artiesten die zich doorheen de vorige decennia in beide steden hebben ontwikkeld.

In 1996 vond hij dat de tijd gekomen was om het zelf eens te proberen als singer-songwriter, hetgeen resulteerde in een eerste plaat “Follow A Hunch”, gevolgd in 2005 door het album “Built Myself A Greenhouse”.

In de periode tussen beide platen in nam Robert Morgan Fisher 4 albums op met collega singer-songwriter Darryl Purpose. Maar nu vond hij de tijd rijp om zich nog eens op een soloplaat te storten. Dat werd het uit twaalf songs bestaande album “Notes For A Novel” waarvoor hij kon rekenen op de muzikale en vocale ondersteuning van John York, Pam Loe, Dave Morrison, John McEuen, Julie Christensen en niemand minder dan Janis Ian die met hem kwam meezingen op het liedje “Don’t You Wanna Go To Mars?” (zie video).

Zelf vindt hij zich een verhalende verteller in zijn liedjes en na beluistering van “Notes For A Novel” kunnen we dat enkel maar beamen. De kortverhalen die verteld worden in liedjes als “Unimpressed”, “Angel Within”, protestsong “Kissinger”, de spoken word songs “Harold Examiner” en “Jester King” en het samen met Julie Christensen gezongen duet “We’ll Buy A Flag” zijn de beste illustrators van deze definitie als verhalende troubadour. De twee laatst vermelde songs werden beiden in 2006 al verkozen tot de beste anti-oorlogssong in Neil Young’s ‘Living With War / Songs Of The Times’-hitlijst.

De verhalen die Robert Morgan Fisher op zijn nieuwste plaat “Notes For A Novel” komt vertellen zouden inderdaad aan de basis kunnen liggen voor een kleine roman. Deze cd zal vooral in Amerika zelf op veel bijval kunnen rekenen omwille van de vaak puur Amerikaanse onderwerpen die in de songs aan bod komen.

(valsam)
“The short stories that are presented by Robert Morgan Fisher on his latest album ‘Notes For A Novel’ could indeed form the basics for an interesting book. Typical American issues are forming the subject of the songs, which makes us conclude that the largest part of success for this record is to be expected in the land of hope and glory itself.”
– www.rootstime.be

Artiest info
Website  
 

CD Baby

Info: Hemifran

video