ZACH DEPUTY – ANOTHER DAY

Zach Deputy uit Brooklyn, New York is wat je een singer-songwriter ‘pur sang’ zou kunnen noemen. Meestal treed hij alleen op met zijn akoestische gitaar in aanslag, maar zijn nieuwste plaat “Another Day” heeft hij met een indrukwekkende lijst van medemuzikanten opgenomen. Als producer deed hij een beroep op Scott Jacoby, een man die in 2006 een ‘Grammy Award’ kon winnen voor zijn werk met John Legend en ook muzikale samenwerkingsverbanden met Lou Reed, Alicia Keys en ‘De La Soul’ op zijn palmares heeft staan.

“Another Day” is de opvolger voor het album “Sunshine” dat in 2009 op de markt kwam en toen werd voorafgegaan door debuutplaat “Out Of The Water” die Zach Deputy een jaartje eerder voor het eerst in de schijnwerpers bracht. Voor zijn recentste album schreef Zach Deputy tien nieuwe nummers waarvan de meeste onder de noemer ‘soul’ kunnen geklasseerd worden.

De plaat begint met de ballad “Happy Graduation” die uitmondt in een ware gospelsong. Daarna volgt het liedje “By Your Side” dat ons meteen aan Ben Harper deed denken. De soulmuziek doet dan zijn intrede met de songs “Remember”, de soulballad “Sweet Rene” en het ‘Motown’-getinte uptemponummer “Make It Right” dat elementen uit “Soul Man” van ‘Sam & Dave’ bevat.

De warme soulstem van Zach Deputy blijft ijzersterk doorheen alle tracks op deze plaat, of het nu de reggaesong “Thoughts Of Yesterday”, de emotionele soulballad “You Don’t Even Love That Girl”, het heerlijke “Another Day” (zie video) of het intimistische Al Green-achtige “Sleep” is, zijn doorleefde en passionele zangwerk blijft indruk maken.

Ik denk dat ik dit plaatje snel bij mijn eigen cd-collectie zal voegen zodat ik het vaak opnieuw kan beluisteren. Het lijkt mij een uiterst geschikte soundtrack voor een rustig avondje waarop je na het vallen van de avond bij flikkerend kaarslicht samen met je geliefde aan je zijde mateloos zit te genieten, zachtjes nippend aan een glaasje fris gekoelde witte wijn.

(valsam)

Artiest info
Website  
 

Label: Eusonia Records

video