LARRY LAMPKIN - WHEN I GET HOME

De Amerikaanse blues gitarist, zanger en songwriter Larry Lampkin heeft met “When I Get Home” zijn debuut album op de markt gebracht. De man is echter geen groentje in het vak. Hij reisde jarenlang de Verenigde Staten door om optredens te verzorgen als gitarist, bandleider en/of openingsact van internationaal meer bekende soul en blues artiesten.

Eigenlijk is hij grotendeels autodidact, een paar gitaarlessen van een jongen uit de buurt waar hij woonde terzijde gelaten. Alle negen de nummers op deze release zijn van zijn hand en de productie nam hij ook nog eens voor zijn rekening. De muziek op zich is een gezonde mengeling van Soul, Country , Funk en Blues wat hem toch enigszins redelijk speciaal maakt.

De man kan songs schrijven, dat staat buiten kijf. Recht uit het hart, alledaagse ervaringen en met een warme stem passievol gebracht. Dit alles resulteert in een, zeg maar, tijdloos album waar Larry op je gemoedsrust schijnt te willen werken. Verwacht geen wilde uithalen, oeverloos gesoleer maar wel eerder een rustig voortkabbelende soort blues die je best op de achtergrond zou willen hebben als ideale partner bij een goed glas.

Er staat één absolute uitschieter op dit album: “Losing My Soul” (zie video). De fantastische trage bluessong wordt gedragen door zijn inventief gitaarspel, soulvol gezang en subtiele orgellijnen van Richard Corsey. Bekijk ook eens op zijn website de mooie clip hierbij horend! De andere songs lijken structureel soms wat een blauwdruk, prima gitaarspel, vocalen dik in orde maar met wat weinig risico erin verwerkt. Braaf, degelijk en met gevoel gebracht. Dat is onze eindconclusie.

Luc Meert

Artiest info
Website  
 

Label: Kaint Kwit Records

video