TIM BRAGG – REVAMPED TOO

Tim Bragg is een Britse singer-songwriter die het label ‘vaste klant’ bij Rootstime meer dan verdiend heeft. Met een indrukwekkende reeks van platen op zijn muzikale palmares kunnen wij stellen dat die albums stuk voor stuk aan bod zijn gekomen voor een recensie op deze pagina’s. En deze Tim Bragg is tot nader order zeker nog niet van plan om het wat rustiger aan te doen.

Begin dit jaar passeerde hier zijn album “Revamped 1” waarop hij een aantal van zijn oudere liedjes had heropgenomen omdat ze niet meer verkrijgbaar waren op de originele albums. Nu ligt hier alweer een nieuwe cd die de titel “Revamped Too” en inderdaad gewoonweg een voortzetting is van wat hij op “Revamped 1” heeft opgenomen.

Veertien nummers die telkens weer de hoge kwaliteit van Tim Bragg’s muziek en van zijn songteksten laten horen. Op de bijgevoegde video van “Sometimes” kunt u zelf getuige zijn van wat we met deze bewering bedoelen. Die song komt trouwens twee keer voor op “Revamped Too”, maar op het einde van dit album dan wel in een ‘Extended Mix’-versie.

Zoals gebruikelijk op de albums van Tim Bragg zit er ook weer een behoorlijke portie stijlvariatie in de songs, die weliswaar voornamelijk een rocktintje hebben, maar ook invloeden uit reggae (in “England’s Seal”), soul (in “My Family”), blues (In “Rock The Boat”) en countryrock vertonen. “Hush Now” en “These People” zijn stevige gitaarnummers, maar het heerlijke “I Wish You” is onze absolute favoriete song op dit album.

Er zijn ook drie nooit eerder uitgebrachte nummers op deze cd te vinden, met name “”Exiled”, “Better” en “These People”. Daarnaast brengt Tim Bragg twee zorgvuldig geselecteerde covers met de song “King’s Call” van zijn idool Phil Lynott (van ‘Thin Lizzy’) en het door Lowell George gecomponeerde liedje “Willin’” van ‘Little Feat’.

Onze conclusie bij “Revamped Too” is dat de onverbeterlijke songsmid Tim Bragg mag uitbrengen wat hij maar wil, wij blijven grote fans van al zijn werk en we zien dan ook met veel plezier zijn allicht zeer spoedig verschijnende volgende nieuwe plaat tegemoet.

(valsam)

Artiest info
   
 

CD Baby

video