IN LOVE – SISTER BLUE

Met het koude weer van de voorbije weken zijn we bewust wat weggebleven uit het nog koudere hoge Noorden waar de temperaturen in de richting van - 20°C bleven gedurende al die tijd. Maar nu het hier wat milder is geworden wil ik best wel opnieuw muziek uit de Scandinavische landen beluisteren, want uit ervaring weten we intussen dat de cd’s van lokale artiesten die distributeur ‘Hemifran’ ons toestuurt vanuit zijn thuisland Zweden vaak zeer interessant materiaal opleveren.

Zo draait momenteel het album “Sister Blue” van de Stockholmse formatie ‘In Love’ hier al een tijdje in de cd-speler en zijn wij in een verslaafde roes terechtgekomen tijdens het beluisteren van de centrale zangeres en songschrijfster van ‘In Love’, zijnde de langharig blonde Lo Kivikas. Samen met drummer en cd-producer Bosse Skoglund, bassist Hase Larsson en gitarist en mondharmonicaspeler Roland Nilsson brengt zij tien zelfgeschreven nummers op “Sister Blue”.

Lo Kivikas heeft iets mysterieus en fragiels in haar stem, die ons soms doet denken aan de rokerige heesheid van Marianne Faithfull, maar in andere songs ook aan de Deense popzangeres Hanne Boel. De nummers die ze op dit album brengt zijn melancholisch en melodieus, boeiend en intrigerend qua teksten die gaan over de liefde en verliefdheid, maar ook over het onvermijdelijke verdriet en de pijn die bij hedendaagse relaties niet meer kan ontbreken.

Bij de mooiste songs uit deze plaat noteren we opener “Storywriter”, het breekbare verhaal in “As Long As I Can Breathe”, de catchy titeltrack “Sister Blue”, het intieme “Lay Down” en “Better Off”, het jazzy “Knocked Out” en de met trillende stem gezongen bluesballad “One More Little Lifetime”.

De kans dat ‘In Love’ in andere Europese landen zal doorbreken is zo goed als nihil, maar laat dat vooral niet tot ontmoediging leiden bij Lo Kivikas en haar band want dat mag eerder als een gebrek voor de Europese muziekliefhebbers beschouwd worden dan voor deze getalenteerde Zweedse artieste. Wilt u misschien toch wel eens horen wat u anders zou moeten missen, dan kan u ergens op internet zeker naar de songs op dit album gaan luisteren en wie weet zult u daarna zelfs een eigen exemplaar van “Sister Blue” in huis halen.

(valsam)
“Swedish singer and songwriter Lo Kivikas forms the heart and the soul of the band ‘In Love’ from Stockholm. Her fragile, broken sounding voice reminds of the smoky and hoarse singing by Marianne Faithfull. In some other songs also reflections of the Danish popstar Hanne Boel can be heard. These ten tracks on the debut album “Sister Blue” of ‘In Love’ are each and everyone great songs which absolutely deserve to be heard everywhere in Europe.”
– www.rootstime.be

Artiest info
Website  
 

Label: Gazell Records

Info: Hemifram

video