I SEE HAWKS IN L.A. – NEW KIND OF LONELY

De in 1999 in Los Angeles opgerichte Californische countryformatie ‘I See Hawks In L.A.’ met leadzanger Rob Waller, gitarist Paul Lacques, bassist Paul Marshall en drummer Dave Raven verblijdden ons begin 2010 nog met hun album “Shoulda Been Gold 2001-2009”, waarin ze de beste songs uit hun vorige vier platen samenbundelden in wat een soort ‘Greatest Hits’-plaat moest voorstellen van een groep die eigenlijk nog nooit echte hits gehad heeft.

De vier groepsleden gingen voor de opname van hun nieuwste album “New Kind Of Lonely” in de studio in een kringetje zitten rond drie microfoons en namen er dertien akoestische versies op van nieuwe nummers met enkel akoestische gitaren, bas en dobro als instrumentatie. Voor enkele tracks werd er een subtiel snuifje fiddle, banjo of accordeon bijgehaald maar dat het voor deze plaat allemaal akoestisch moest blijven stond als een paal boven water.

Door het intieme karakter van deze soms vrij persoonlijke nummers komt de zeer hoge vocale zangkwaliteit van ‘I See Hawks In L.A.’ en hun frontman Rob Waller nadrukkelijk in de kijker te staan. Op hun vorige platen schuwde deze band de elektrische gitaren niet bij hun folk- en countrysongs. Maar hier is het de onthullende naaktheid van de songs en de harmonieuze samenzang van drie stemmen die weet te beklijven.

De 13 songs zijn allemaal eigen composities en zoals steeds zullen we ook nu weer enkele favoriete nummers uit de tracklijst voor u selecteren. Zo vinden wij opener “Bohemian Highway”, het van donkere humor gespeende “The Spirit Of Death”, titeltrack “New Kind Of Lonely”, het harmonieuze “Mary Austin Sky”, evenals de liefdesliedjes “River Run” en de prachtige afsluiter “If You Lead I Will Follow” zeer mooie songs die hier zeker nog een aantal keren door de luidsprekers zullen galmen.

Of ze de stijlkeuze van hun volgende plaat zullen laten afhangen van het succes van dit akoestische album weten we niet, maar wat ons betreft mogen de heren van ‘I See Hawks In L.A.’ zeker op deze wijze verder blijven musiceren. Misschien is een mix van beide muziekstijlen wel de ideale oplossing voor het in de toekomst te verschijnen nieuwe werk.

(valsam)
“Whether or not they will let the future choice of musical style depend from the success of their latest 100% acoustic record ‘New Kind Of Lonely’ is today unknown to us. But the four guys of ‘I See Hawks In L.A.’ certainly impress in these naked and intimistic songs and they demonstrate that their strong vocal abilities certainly can convince in the 13 tracks on this excellent record.”
– www.rootstime.be

Artiest info
Website  
 

Label: Blue Rose Records

Info: Hemifran