CORNFLOWSER BLUE - RUN DOWN THE RAILS

Cornflower Blue was niet alleen het favoriete kleurtype van de Nederlandse schilder Johannes Vermeer, het is ook de naam van een Canadees americana/folk duo, bestaande uit Trevor May en Theresa Mclnerney. Samen met hun backing band gooit dit gezelschap nu een tweede release op de markt, die de naam 'Run Down The Rails' meekreeg. En ja hoor, deze plaat loopt als een stomend locomotiefje op glilmmende rails.

Een hitsige gitaar, een kronkelende fiddle en een hortend en stotende ritmesectie trekken de titelsong op aangename wijze op gang.' Cold Lake (Silver Jets and Sunsets)' voert ons op jingle-jangelende wijze langs Noord-Amerikaanse landschappen, denkend aan Jason and The Scorchers, The Flying Burroto Brothers of een iets meer uptempo versie van The Cowboy Junkies. Het spook van deze laatsten waart ook door songs als het wijdse, van een mooie gitaarsolo voorziene 'Car In The Parking Lot' en het melodieuze 'Morning In The Burning House'. Zangeres Theresa Mclnery klinkt hierin als een geslaagde kruising tussen Margo Timmins en Nathalie Merchant. Haar stem harmonieert overigens schitterend met die van May.

Op enkele nummers neemt gitarist Trevor May trouwens de lead vocals voor zijn rekening. Dat is onder meer het geval bij het akoestische, aan Billy Bragg herinnerende 'Morning With The Young Man' en later ook bij het country rockende 'Try It Again'. Het opnieuw door Theresa vertolkte 'Mr Air Traffic Controler' rockt als een ongezadeld Canadees zot paard en uitsmijter 'Fisherman's Blues' evenaart op schitterende wijze het Waterboys origineel. Hetgeen ons onwillekeurig laat besluiten dat deze artiesten uit Ottawa, niettegenstaande hun oprechte bescheidenheid, heel wat in hun mars dragen. "Wij hebben niet de ambitie om sterren in de muziekwereld te worden," meent Theresa Mclnerney, "maar wij menen dat deze songs een groter publiek verdienen dan tot nog toe het geval was". 'Run Down The Rails' bewijst acht nummers en vijfendertig minuten lang dat Mclnerney overschot van gelijk heeft.

Shake

Artiest info
Website  
 

CD Baby

Info: Michael J. Media

video