JENAI HUFF – TRANSITIONS

Jenai Huff is een zangeres uit Californië die jaren in de schaduw van de grote muziekscène heeft gewerkt en nu eindelijk met een eerste eigen plaat op de proppen is gekomen. Haar rustgevende, zachte stem kleurt alle liedjes op haar debuutalbum “Transitions”, songs die voornamelijk op folkmuziek gebaseerd zijn maar waar toch af en toe wat invloeden uit de countrymuziek en de bluegrass te horen zijn.

Voor de opname van deze plaat heeft ze elf liedjes uitgekozen die allemaal door andere componisten werden geschreven want zelf heeft ze blijkbaar nog geen liedjes gecomponeerd. In de opnamestudio kon ze wel rekenen op de steun en bijstand van een aantal gereputeerde muzikanten uit de Californische muziekscène.

Zo is pianist en keyboardsspeler Ben Wisch aangezocht als cd-producer en speelt multi-instrumentalist Jeff Pevar (o.a. James Taylor, Jennifer Warnes en Rickie Lee Jones) op alle snaarinstrumenten die op deze plaat te horen zijn. Van de background vocalisten selecteren we Eugene Ruffolo als de meest bekende naam, naast Shawn Thies en Doug Ingoldsby, die ook twee liedjes heeft geschreven met “Never Easy, Never Free” en “On A Dublin Street”.

Ruffolo componeerde het melodieuze nummer “One More Mystery” en Kate Wolf tekende voor de songs “Brother Warrior” en “Unfinished Life”. Twee opvallende coversongs kregen een plaats op dit rustige, sfeervolle album met het liedje “Words Fail You” van Kris Delmhorst en het door Stevie Nicks populair geworden nummer “Crystal”.

Jenai Huff zingt op een rustgevende wijze en de laid back gezongen liedjes zorgen voor een gemoedelijke sfeer bij de beluistering van het album “Transitions”. We willen nog even de tracks “The Distance Between”, “Somebody Like You” en “Most Of The Time” bij u aanbevelen vooraleer we deze cd een welverdiende onderscheiding als beoordeling willen meegeven. We denken dan ook dat het niet bij dit debuutalbum zal blijven voor Jenai Huff en dat we in de volgende jaren nog wel ander mooi werk van haar mogen verwachten.

(valsam)
“Completely out of the blue, Californian singer Jenai Huff is popping up with an excellent debut album ‘Transitions’. Eleven relaxing and laid back sung tracks that demonstrate her great vocal qualities, as well as her good nose for great songs that have been written or performed by fellow musicians in the past. Please note down that we will for sure hear more from this rising star in the American folkscene.”
– www.rootstime.be

Artiest info
Website  
 

CD Baby

Info: Hemifran

video