TONY DENIKOS – UNDER THE CHURCH

De in Baltimore, Maryland wonende singer-songwriter Tony Denikos hebben we bij Rootstime leren kennen via zijn vorige plaat “Already Gone” uit 2010, een album waarin hij destijds een mooie mix presenteerde van de sound van al zijn favoriete artiesten, omgevormd in een eigen geluid. Hij debuteerde in het jaar 1999 en bracht in de voorbije twaalf jaar vijf albums uit met wisselend succes. Zijn songs variëren tussen rock, folk, country en typische singer-songwriter ballads en zijn muzikale stijl wordt gemakshalve samengevat onder de noemer Americana.

Nu verschijnt er met “Under The Church” een zesde album van Tony Denikos. Deze keer wijkt hij wat af van het geijkte pad van zijn vorige platen met enkele naar folk en country refererende songs waarin hij over opgelopen levenservaringen reflecteert en over waarnemingen in zijn directe omgeving zingt.

Openingstrack “High In The Low Country” is een jazzy honky tonk countrysong waarbij we willen vergelijken met twee betreurde gelijkaardige artiesten als Jim Croce en Lowell George. In de titeltrack “Under The Church” (het mooiste nummer uit deze cd - zie video) horen we Tony Denikos een schitterende countryballad brengen die bij ons herinneringen oproept aan John Prine, een andere grote ster uit de wereld van de Americana-muziek.

Wij vinden Tony Denikos trouwens het best tot zijn recht komen in ballads waarin hij oprechte emoties en gevoeligheid kan etaleren. Er is iets in zijn stem dat de luisteraar beroert en aanzet om aandachtig te luisteren naar de vaak zeer intieme en knappe songteksten. De liedjes op deze plaat die ons het meest aanspreken zijn naast de titeltrack dan ook het zeer persoonlijke “Tip Of My Tongue”, het ontroerende “When The Morning Comes” en het gevoelige “Glimmer” waarin deze artiest ook zijn uitstekende gitaarspel kan demonstreren.

Als de tien liedjes van “Under The Church” voorbij zijn overvalt ons een verlangen naar nog veel meer van dit moois, wat eigenlijk het beste bewijs vormt dat we zeer genoten hebben van het gebrachte werk op deze plaat. En voor Tony Denikos zelf mag dat de erkenning en de wetenschap opleveren dat hij ons gauw met nog meer nieuwe songs mag komen verblijden.

(valsam)
“When the ten songs on Tony Denikos’ album ‘Under The Church’ are over, there is a true desire to hear more of such beautiful emotional and sensitive stories. That feeling should form the best prove that we enjoyed his work and anxiously look forward to his next release of new heartfelt songs.”
– www.rootstime.be

Artiest info
Website  
 

CD Baby

Info: Hemifran

video