HUNGRYTOWN – ANY FORGOTTEN THING

Sinds een aantal jaren heeft het in 1994 gehuwde echtpaar Rebecca Hall en Ken Anderson afscheid genomen van het drukke New York en zich in de rustigere, heuvelachtige regio van Vermont, New England gevestigd. Daar vonden ze de ideale omgeving om in alle rust en kalmte aan hun muziek te werken en songs te schrijven die ze in 2008 voor het eerst op de titelloze plaat “Hungrytown” aan de buitenwereld lieten horen.

Vier jaar later is het dus toch weer tijd geworden om twaalf nieuwe songs op ons los te laten. ‘Hungrytown’ brengt op deze tweede cd “Any Forgotten Thing” liefelijk gezongen folkliedjes die opgebouwd zijn rond een zachte en rustige melodie. Rebecca Hall speelt op akoestische gitaar en zingt met haar zachte altstem alle luisterliedjes, terwijl haar man Ken Anderson als een volleerde multi-instrumentalist alle overige instrumentatie voor zijn rekening neemt en daarnaast ook harmony vocals meezingt.

Vijf van de twaalf liedjes werden door Rebecca geschreven en de overige songs zijn de vruchten van hun gezamenlijke noeste arbeid. Regelmatig horen we een aantal elementen uit de traditionele folkmuziek opduiken, o.a. in liedjes als “Just Like A Song” en “Calliope”, maar meestal krijgen we toch vooral op engelachtige wijze gezongen nummers aangeboden, die telkens weer door een absoluut minimum aan instrumentatie worden begeleid.

Simpele melodieën en zeer brave liedjes in de stijl van ‘The Carter Family’ die als zeemzoete broodjes in je buis van Eustachius worden opgenomen en er zich gezapig in een hoekje vast gaan nestelen. Deze cd werd in hun thuisstudio opgenomen en bij de beluistering van het schijfje kan je de gezellige warmte van die thuissfeer meebeleven.

De tracks die ons het best zijn bijgebleven zijn “Year Without A Summer”, “Never Realized”, titeltrack “Any Forgotten Thing”, het dromerige “Falling Star”, het monotoon maar zeer aanstekelijk gebrachte “Sally Lazy” en het bluesy “Under A Broken Sun”. Maar eigenlijk zijn alle songs een beetje in dezelfde Engelstalige kleinkunststijl. Laat dus best gewoon al de twaalf tijdloze liedjes van deze cd spelen.

(valsam)
“Lovely melodies and ditto angelic singing are the key trademarks of the music presented by husband and wife Ken Anderson-Rebecca Hall, aka ‘Hungrytown’ on their excellent second album ‘Any Forgotten Thing’, a record full of timeless and dreamy songs.”
– www.rootstime.be

Artiest info
Website  
 

CD Baby

Label: Listen Here! Records

Info: Hemifran

video