DON WILLIAMS – AND SO IT GOES

Als wat oudere muziekliefhebber herinner ik me countryzanger Don Williams vooral van het mooie singeltje “I Believe In You” dat in 1980 een grote internationale hit was voor deze Texaanse singer-songwriter, die zijn solocarrière in 1971 was begonnen. Voor het overige heb ik deze in het milieu ‘The Gentle Giant’ genoemde artiest nooit echt opgevolgd. Het waren veeleer andere artiesten die door hem geschreven liedjes tot hits wisten om te toveren met coverversies die gebracht werden door o.a. Johnny Cash, Eric Clapton, Waylon Jennings en Kenny Rogers.

Zeker in de voorbije 8 jaar was het eerder windstil rond Don Williams en werd gedacht dat de man besloten had om rustig van zijn pensioentje te gaan genieten, zeker na zijn ‘Farewell Tour Of The World” in 2006. Maar dat was een ernstige misrekening want in 2010 werd hij opgenomen in de ‘Country Music Hall Of Fame’ en op 19 juni verschijnt een splinternieuw countryalbum van Don Williams die eind mei de gezegende leeftijd van 73 jaar zal hebben bereikt.

De titel van het tien songs tellende werkstuk luidt “And So It Goes” en in de bij dit artikel toegevoegde video kunt u gedurende elf en halve minuut zien hoe dit album tot stand is gekomen. Op zijn farm in de Amerikaanse staat Tennessee is Don Williams rustig countryballads blijven componeren die hij net als voorheen op zijn typerende rustige wijze met baritonstem zingt, onder begeleiding van akoestische of elektrische gitaar, pedal steel, mandoline of banjo, de basisingrediënten voor countrymuziek.

Voor een aantal songs op “And So It Goes” wordt Don Williams bijgestaan door enkele van zijn goede vrienden uit de countrywereld. Zo horen we Alison Krauss in duet meezingen op “I Just Come Here For The Music” en zorgen ook Vince Gill en Keith Urban voor vocale bijdragen. De meeste nummers op dit album werden door professionele songschrijvers uit Nashville gecomponeerd en door Don Williams en co-producer Garth Fundis geselecteerd voor een Don Williams-interpretatie op deze cd.

Eén van de sterkste kenmerken van zijn liedjes is de indruk die je als luisteraar krijgt dat hij zelf emotioneel sterk bij zijn songs over leven en liefde betrokken is, maar dat is nu net wat het verschil uitmaakt tussen een goede zanger en een topartiest. Dit gevoel krijg je het meest in de countryballads “Heart Of Hearts”, “She’s With Me”, “She’s A Natural”, “First Fool In Love” (onze favoriete song) en bij de titeltrack “And So It Goes” die gaat over de liefde, het verlies van je geliefde en over hoe snel de tijd voorbij vliegt.

We zijn overtuigd dat er heel veel mensen blij zullen zijn met deze nieuwe, wat onverwachte cd van Don Williams en we kunnen dan ook bevestigen dat deze zanger nog altijd kwalitatief hoogstaand materiaal weet te brengen op “And So It Goes”. Nu hij er terug zin in heeft gekregen, is het dan ook helemaal niet meer zo zeker dat dit zijn laatste bijdrage aan de countrymuziek zal zijn. Gelukkig maar.
RELEASE DATUM: 19 JUNI 2012

(valsam)
“We are convinced that there will be many people feeling very happy about this somewhat unexpected new record ‘And So It Goes’ by 73 years young country legend Don Williams. Alison Krauss, Vince Gill and Keith Urban provide support and Don himself keeps sounding excellent like the good old Don which we have known during his 40 years lasting career.”
– www.rootstime.be

Artiest info
Website  
 

Label: Sugar Hill Records

Info: Hemifran

video