PAT GREEN – SONGS WE WISH WE’D WRITTEN II

Patrick Craven Green - “Pat” voor de vrienden - is een prille veertiger uit Lubbock in de Amerikaanse staat Texas. Sinds 1995 staat hij bijna wekelijks op één of ander podium om op te treden en heeft hij tien studioplaten op zijn palmares staan. Zijn carrière begon pas echt goed te lopen in 2001 toen zijn plaat “Three Days” op de markt kwam, gevolgd door “Wave On Wave” uit 2003 en “Lucky Ones” uit 2004.

In 2006 wisselde hij van platenlabel en bracht hij de albums “Cannonball” (2006) en “What I’m For” (2008) uit. Daarna legde hij zich meer en meer toe op het brengen van typische Texaanse songs, o.a. op zijn cd “Texas Country Music” en nu ook op zijn nieuwste album”Songs We Wish We’d Written II” dat dus elf jaar na de release van de gelijknamige eerste coverplaat wordt uitgebracht.

Naast Buddy Holly is ook Joe Ely een singer-songwriter die afkomstig is uit het stadje Lubbock in Texas. Dat Pat Green hem als een idool beschouwt, is dus niet helemaal toevallig, in zoverre zelfs dat hij op deze nieuwe cd begint met het nummer “All Just To Get To You” van deze Joe Ely.

Verder grasduint Pat Green in bekend en minder gekend werk in de wereld van de country-, blues- en rockmuziek. Zo covert hij o.a. Tom Petty in “Even The Losers”, ‘Collective Soul’ in “The World I Know”, Shelby Lynne in “Jesus On A Greyhound”, Lyle Lovett in “If I Had A Boat” en Todd Snider in “I Am Too”.

Andere minder gekende liedjes op deze plaat zijn afkomstig van Aaron Lee Tasjan (“Streets Of Galilee”), Walt Wilkins (“If It Weren’t For You”) en ‘The Allman Brothers’ van wie de schitterende bluessong “Soulshine” samen met de Amerikaanse zanger-gitarist Monte Montgomery wordt gebracht.

Pat Green heeft in zijn lange muzikale loopbaan al zo’n 2 miljoen platen verkocht en wij zijn er van overtuigd dat ook van deze “Songs We Wish We’d Written II” een heleboel verkocht zullen worden.

(valsam)
“With a large diversity of carefully selected popular tracks and rather unknown songs from his favourite songwriters, Pat Green interpretes them in his own style on this second cover record ‘Songs We Wish We’d Written II”. Already having sold over 2 million records during his career, we are convinced that also this entertaining album will once again reach top sales figures.”
- www.rootstime.be

Artiest info
Website  
 

Label: Sugar Hill Records
Info: Hemifran

video