JEFF LARSON – THE WORLD OVER

“The World Over” is de titel van de meest recente plaat van de uit Californië afkomstige singer-songwriter Jeff Larson. Dit nieuwe album volgt op zijn uit 2008 stammende plaat “Left Of A Dream” en “Heart Of The Valley” uit 2009. Tussendoor hebt u in de zomer van vorig jaar op deze pagina’s ook nog een zeer lovende recensie kunnen lezen over zijn live album “House Concert” dat begin 2011 in de woning van een bevriend echtpaar uit Californië werd opgenomen. Daarop bracht hij een akoestische en intimistische bloemlezing van de beste liedjes uit zijn twee recentste soloplaten.

Met de songs op het album “The World Over” brengt hij wat meer instrumentatie in zijn melodieuze folkballads. Daarvoor heeft hij enkele muzikale vrienden in de studio uitgenodigd en dat zijn niet van de minsten in de Calfornische popscène. Zo zingen ‘America’-bandleden Gerry Beckley (drums) en Dewey Bunnell (gitaar) mee op drie songs en verzorgt Jeddrah Schmit backing vocals op zes liedjes. Zij is de dochter van Timothy B. Schmit die zanger-bassist is bij de legendarische formatie ‘The Eagles’ en ze beschikt over een prachtig stemgeluid dat wonderwel past in harmonie met de zachtfluwelen zangstem van Jeff Larson.

De mix van akoestische ballads, op Latinoleest geschoeide folkliedjes en zachte pop-rockliedjes ademen stuk voor stuk de daar heersende muzikale atmosfeer uit van San Francisco en Californië. Het zijn songs waarin de geoefende luisteraar meteen de sound van ‘The Eagles’, ‘America’, Jackson Browne of ‘Crosby, Stills & Nash’ zal herkennen.

Hoewel er geen enkel zwakkere song te bespeuren valt hebben we toch enkele favoriete tracks kunnen identificeren op “The World Over”. Dat zijn naast het ontzettend catchy slotnummer “Reason To Be Near You” ook openingstrack “Your Way Back Home”, “Approaching Midnight”, het wonderlijke “One Good Lie”, het emotionele “See It Fall” en het fantastisch mooi gezongen liedje “In Time”.

Het zijn niet toevallig allemaal songs waarop Jeddrah Schmit voor schitterend bijpassende harmony vocals heeft gezorgd, iets wat ze trouwens ook niet onopgemerkt op zijn vorige plaat “Heart Of The Valley” heeft gedaan. Het samensmelten van beide stemmen is echt wel het hoogtepunt op dit zeer mooie nieuwe album van Jeff Larson. Overtuig vooral jezelf door een beluistering van deze fijne cd.

(valsam)
“The ultimate experience when listening to the album ‘The World Over’ from Californian singer-songwriter Jeff Larson lies in the perfect blending of his velvet voice with the heavenly sound of harmony vocalist Jeddrah Schmit. Jeff Larson is a magnificent songwriter who only delivers catchy, emotional and wonderful melodies that you can easily sing along upon its first hearing.”
– www.rootstime.be

Artiest info
Website  
 

CD Baby

Label: Red Bell Recordings
Info: Hemifran