OLGWI – INDIVIDUATION

'Olgwi’ is de geselecteerde naam voor een in 2010 begonnen soloproject van de Zweedse zanger en songschrijver Olof Widenfalk uit Uppsala, ten noorden van Stockholm. Hij legt zich toe op het brengen van akoestische muziek die afwisselend de grenzen van folk, country en pop aftast. Daarbij brengt hij zijn poëtische songteksten die regelmatig over liefde en leven handelen.

De melancholische sound waar ‘Olgwi’ voor kiest was voor het eerst te beluisteren op een ep-tje dat hij dit jaar in de lente heeft uitgebracht onder de titel ‘The Magic EP’. Daar is nu met “Individuation” een volwaardige eerste plaat met 10 songs als opvolger voor opgenomen.

De release van dit album werd voorafgegaan door het uitbrengen van een eerste single die “Rusty Kind Of Soul” heet en die nu als eerste song op deze cd prijkt. Song nummer twee is een door strijkers gedomineerd nummer dat “Smile” heet en door een akoestische piano wordt begeleid. Het derde liedje op deze plaat is “What If” en kan door u beluisterd en bekeken worden in de bijgaande video. Emoties en sfeervolle songs blijven elkaar opvolgen op “Individuation” met als uitschieters de ballads “Loneliest Of The Lovers”, “Seven Things”, countrysong “Rodeo” en pianonummer “Words” waarmee dit album wordt afgesloten.

Voor de opname van deze songs in de studio deed de gitaar en piano spelende Olof Widenfalk voor extra orkestratie een beroep op 3 Zweedse instrumentalisten met Anna Dager op cello, Hanna Ekström op viool en Nicke Widén op pedal steel, lap steel, dobro en banjo. Deze plaat kwam op verschillende plaatsen tot stand: zo werd opgenomen in de living van zijn huis, boven op het dak van een flatgebouw in het New Yorkse Brooklyn en in een kleine cottage nabij de Baltische Zee.

‘Olgwi’ is een typische singer-songwriter die zijn gevoelens en zijn boodschap in zijn speciaal voor de herfst geschikte liedjes probeert kwijt te geraken. Zijn debuutalbum “Individuation” is een eerste aangename kennismaking met deze jonge artiest die volgens ons nog wel meer moois in zijn mars heeft, al zal dat later moeten gaan blijken als er een opvolger voor deze leuke plaat zal verschijnen.

(valsam)

Artiest info
Website  
 

Label: Low Creative Sounds

Distr.: Birds Will Sing For You Enterprises

video