RESONATORS – THE CONSTANT

‘The Resonators’ zijn een uit negen leden bestaande Britse reggae- en dubstepformatie uit Brighton, het toeristische havenstadje aan de Engelse zuidkust. De groep heeft met de skamuziek uit de jaren zeventig van bands als ‘The Specials’ en ‘The Selecter’ als basis een eigen sound ontwikkeld en ze weten daarmee in Engeland sinds enige tijd de reggaescène te domineren.

Met het twaalf songs tellende nieuwe album “The Constant” mikt de groep in de eerste plaats op veel airplay en op uitnodigingen voor live optredens doorheen het hele land. Er zijn al drie singles uit deze plaat getrokken met “Surrender” (zie video), “Gold Getter” en “B.A.S.I.C.” waarmee ze telkens op behoorlijk wat aanwezigheid in gespecialiseerde Britse radioprogramma’s konden rekenen.

De dubstepsound wordt rijkelijk omkaderd met op soul geïnspireerde zangpartijen en songteksten die de bedoeling hebben om een boodschap te verkondigen over waar het met deze wereld allemaal naartoe dreigt te gaan als de bevolking hun gedrag niet weet te verbeteren. Naast de drie eerder vermelde songs vinden wij dat ook “Wandering”, “Try Again” en opener “Family Familiar” behoorlijk wat hitpotentieel hebben.

“The Constant” is na de titelloze debuutplaat uit 2010 het tweede studioalbum in de discografie van ‘The Resonators’, naast een viertal 7”-singles die uit beide platen werden getrokken. Met de twee leadzangeressen Kassia Zermon en Faye Houston op de voorgrond biedt de band ook nog wat voor het oog en zo lijkt het bijwonen van een live show vol zinnenstrelende dans en zwoele, opzwepende reggaemuziek alsmaar meer op een lekker warm avondje uit op de witte Jamaicaanse stranden.

(valsam)

Artiest info
Website  
 

Label: Wah Wah 45s / Kudos Records
Distr.: Rough Trade
Info: Music Shock

video