THE MOCKING BIRD – NO GOOD DEED GOES UNPUNISHED

‘The Mocking Bird’ is het alter ego van zanger en songschrijver Bob Kemmis uit de Canadese zeehavenstad Vancouver. De vertaling van ‘mocking bird’ is spotlijster, een zangvogel die zijn liedjes met volledige overgave zit te fluiten, ongeacht of er iemand zit te luisteren of niet.

We kunnen ons echter niet voorstellen dat Bob Kemmis ook zo gevoelloos zou kunnen blijven als er niemand naar zijn songs zou willen luisteren. Met zijn album “No Good Deed Goes Unpunished” probeert hij alvast 13 eigen composities onder de aandacht van de muziekliefhebbers te brengen.

Op zijn vorige platen - de laatste soloplaat was “Arena Ready” uit 2005 - opereerde Bob Kemmis onder zijn echte naam veel meer in het genre van de akoestische muziek. Maar als ‘The Mocking Bird’ haalde hij deze keer toch veel meer instrumentalisten in de studio voor de opname van deze nieuwe plaat, tot en met een heus strijkerensemble voor een song als “Loved You Hated Him” en enkele blazers in het soulvolle rocknummer “Where’s Your Get Up?”.

Andere zeer leuke tracks op dit album zijn zachtrockende popsongs zoals opener “Grace” of “Quitting You”, “Green Eyed Girl”, het Beatlesque “Here It Comes”, het catchy “If It’s Me”, het akoestische “All I Know” (zie video) en de stevig rockende afsluiter “What A Difference”, waarin we flarden van iemand als Jesse Malin menen te herkennen.

In de vele jaren die hij al doorbracht op muziekpodia speelde hij in de begeleidingsgroep van Bryan Adams, Jann Arden en ‘Feist’ en trad hij op als voorprogramma van Frank Black, John Hiatt en ‘Badly Drawn Boy’. Maar als ‘The Mocking Bird’ mag Bob Kemmis nu zelf gaan dromen van het optreden als hoofdact om zo de moderne pop- en rockliedjes van zijn album “No Good Deed Goes Unpunished” te promoten. Mocht u misschien zelf nog op zoek zijn naar uw goede daad voor vandaag, dan kunt u misschien deze mooie plaat eens gaan beluisteren.

(valsam)

Artiest info
Website  
 

Label: Tonic Records / Red Hare Music
Distr.: Sonic Rendezvous

video