SLEEPWATER – SUNWRITTEN

Ad Opstals is de songschrijver en de op akoestische gitaar spelende zanger van de Nederlandse viermansformatie ‘Sleepwater’ uit Rosmalen. Elektrische gitaren en basgitaar worden door zijn broer Wil Opstals en door Ernst van Nieuwburg afgeleverd (deze laatste zorgt ook voor piano), terwijl drums en percussie voor rekening komen van Martin de Ruijter.

Vorig jaar kon u op deze ‘Rootstime’-pagina’s al een behoorlijk lovende recensie lezen van hun titelloze debuutplaat “Sleepwater” en nu stuurde de band ons ook de opvolger van die plaat toe in de vorm van een splinternieuwe release die de titel “Sunwritten” meekreeg.

Elf liedjes in alt.country- en indie popstijl en vooral nummers waaruit de evolutie blijkt die de groep en hun zanger-songschrijver in hun muziek heeft doorgemaakt. De plaat begint met “A Room Full Of Sparrows”, een boeiend muzikaal verhaal waarin een brede orkestratie aan bod komt en eveneens een song die ons doet terugdenken aan het werk van de Amerikaanse formatie ‘Sophia’ rond singer-songwriter Robin Proper-Sheppard.

Andere tracks uit deze tweede ‘Sleepwater’-cd die wij hier heel graag door de muziekinstallatie laten weerklinken zijn “The Shadow Of A Smile”, “Never Sense Your Sun And Shade”, “She’s Gone” en de lekker naar het einde van dit album wegkabbelende titeltrack “Sunwritten”.

Als ‘Sleepwater’ dan al ‘stilstaand water’ moge betekenen, dan kunnen we van de gelijknamige groep niet zeggen dat er geen vooruitgang geboekt wordt. Deze tweede cd “Sunwritten” is een belangrijke stap in de richting van het succes dat we dit sympathieke viertal maar al te graag willen toewensen.

Ik had deze formatie vorig jaar naar aanleiding van hun toen verschenen debuutalbum al uitgenodigd om hun muziek ook eens live in België te komen presenteren. Wel, ook de songs uit deze nieuwe plaat mogen aan de playlist voor deze hopelijk spoedig volgende optredens worden toegevoegd.

(valsam)

Artiest info
Website  
 

video