KRIS KRISTOFFERSON – FEELING MORTAL

Sinds 22 juni staat er 76 jaar op de teller bij de Amerikaanse countrylegende, filmacteur en singer-songwriter Kris Kristofferson. Dynamischer als nooit voorheen blijft deze producent van wereldhits als “Me And Bobby McGee” (geschreven voor zijn toenmalige liefje Janis Joplin), “Sunday Morning Coming Down”, “For the Good Times” en “Help Me Make It Through The Night” nieuwe songs componeren, nieuwe platen op de markt gooien en over de hele wereld de podia afschuimen om zijn grote schare fans te plezieren met zijn liedjes. Zo zal hij het volgende weekend live te bewonderen zijn in Gent en Tilburg.

Als voorsmaakje bij deze optredens kregen wij bij Rootstime alvast een ‘advance copy’ van zijn nieuwste plaat “Feeling Mortal” die officieel pas op 29 januari 2013 op de markt zal komen. Dit tien songs tellende album is de 28e studioplaat die Kris Kristofferson in zijn bijna 50-jarige muzikale carrière heeft opgenomen. Ze komt er vier jaar na zijn laatste album “Closer To The Bone” dat volgde op “This Old Road” uit 2006.

We horen nog steeds een zeer stemvaste zanger aan het werk in de countryballads, te beginnen met de mooie titeltrack “Feeling Mortal”. De ‘eminence grise’ die ooit samen met Johnny Cash, Willie Nelson en Waylon Jennings het mooie weer uitmaakte bij de gelegenheidssupergroep ‘The Highwaymen’ schittert als vanouds in zijn gevoelige ballads en zijn ritmische countryrocksongs.

Enkele songtitels van de muzikale hoogtepunten op “Feeling Mortal” zijn naast de romantische titeltrack de countrywalsjes “Bread For The Body” en “Ramblin’ Jack” (over folkzanger ‘Ramblin’ Jack Elliott), de trage sleper en diepe baritonstem in “You Don’t Tell Me What To Do”, het door Greg Leisz pedal steel-spel gedomineerde “Stairway To The Bottom” en het liefdesliedje “My Heart Was The Last One To Know”, een song die hij ooit samen schreef met die andere legendarische songschrijver Shel Silverstein voor zangeres Connie Smith.

De man die voor de opname van deze zoveelste klassieker van Kris Kristofferson achter de knopjes zat in de studio is niemand minder dan de legendarische Don Was, in het verleden ook al producer van tientallen andere supersterren, waaronder ‘The Rolling Stones’, Lucinda Williams, Bob Dylan, Roy Orbison, Elton John, etc.

De kansen om deze superartiest nog live te gaan bewonderen zullen alsmaar schaarser worden, dus als we iets mogen aanbevelen, dan is het toch wel dat u dit weekend naar één van zijn shows zou moeten gaan kijken. Mocht dat uiteindelijk toch niet lukken, dan is er altijd nog zijn cd “Feeling Mortal” waar u vanaf eind januari 2013 kunt van genieten.

(valsam)

RELEASE DATUM: 29 JANUARI 2013

1 december 2012: Handelsbeurs, Gent, BE
2 december 2012: The Choice, Tilburg, NL

 

 


Artiest info
Website  
   

Label: KK Records
Distr.: Rough Trade