JOEY STUCKEY - MIXTURE

Moest u op zoek zijn naar de perfecte achtergrond muziek voor een restaurant, of beter nog bij u thuis tijdens een etentje met muzikale vrienden, dan is deze “Mixture” van Joey Stuckey misschien wel iets voor u.De blinde jazzgitarist deed voor dit album beroep op de meesterlijke toetsenspeler Tom Rule en de evenzeer begaafde percussionisten Miguel Castro en Marcus Reddick.

Het resultaat is een tien nummers tellend album met de toepasselijke naam “Mixture”. Toepasselijk omdat de man die ooit begon als klassieke gitaarliefhebber wel zijn veelzijdigheid aan kunnen laat bewonderen. Maar evenzeer van toepassing op de samenwerking met Tom Rule die er doorgaans een andere muzikale stijl op nahoudt. Zeer zeker is de boventoon jazzy gekleurd, zeg maar relaxte Jazz maar evenzeer krijgt hij er een solo uitgeknepen waar meerdere rockbluesgitaristen groen van jaloezie zouden bij uitslaan. Die momenten zijn wel schaars te noemen, eerder uitzonderlijk zelfs. Zijn virtuositeit op de snaren zal de liefhebbers van Jazz weten te bekoren.

Hij flirt bijwijlen wat met Frank Zappa maar evenzeer kan je er wat Zuid Amerikaanse invloeden op terugvinden. Een instrumentaal album dus en alle nummers geschreven door Joey en Tom Rule. Zo een album dat je nergens teleurstelt als je de stijl weet te appreciëren maar evenzeer eentje dat al afgelopen is voor je het beseft. Het stoort nergens, het springt nergens uit de band. Muzikaal klassewerk van rasmuzikanten niets meer maar zeker niets minder.

Luc Meert

 

Artiest info
Website  
 

CD Baby

Label: Senate Records