CAJSA SIIK – PLASTIC HOUSE

Zweden blijft opvallen als leverancier van jonge, dynamische muzikanten die op originele wijze uit de hoek weten te komen en zo kunnen opgemerkt worden tussen het grote gros van artiesten die allemaal hardnekkig proberen om een eigen plaatsje op deze folk, rock en popmarkt te veroveren.

Zangeres en songschrijfster Cajsa Siik is zo’n nieuwkomer die absoluut wat meer aandacht verdient. Ze werd geboren in het kleine vissersdorpje Umeå in het hoge noorden van Zweden, maar ze besefte al gauw dat ze voor haar muzikale ontwikkeling naar de Zweedse hoofdstad Stockholm moest verhuizen, omdat ze daar in de creatieve poel van musici terecht zou komen. Daar kon ze dan ook de betere instrumentalisten vragen om mee te komen spelen in de studio waar ze haar debuutplaat ”Plastic House” heeft opgenomen.

Cajsa Siik heeft de zeven liedjes die op deze plaat staan zelf gecomponeerd en er zijn in de voorbije maanden ook al enkele uptempo nummers als single verschenen. De airplay die ze met die liedjes ”Was I Supposed To” (zie video) en met ”Dali” op de lokale radiostations kon krijgen is het beste bewijs dat er veel interesse is voor haar songs en dat ze nu ook terecht mag proberen om met haar muziek buiten de Zweedse landsgrenzen door te breken. Andere songtitels om te onthouden en vooral ook om te beluisteren zijn de openingstrack ”Ego”, de intimistische titeltrack ”Plastic House”, het intrigerende ”Lost It Sister” en de lo-fi afsluiter ”Giant”.

Ondanks het feit dat haar stem heel anders klinkt, menen we in de muziekstijl en in de vaak op akoestische basis gecomponeerde liedjes vergelijkingen te mogen treffen met die andere schitterende Zweedse vrouwelijke singer-songwriter Sophie Zelmani. Maar Cajsa Siik zal wel degelijk haar eigen weg in de muziekwereld weten te realiseren, daar zijn we na beluistering van haar heel mooie cd ”Plastic House” alsmaar meer van overtuigd.

(valsam)

Artiest info
Website  
 

Label: Siik Music

Info: Birds Will Sing For You Enterprises

video