ROB ROPER – THE OTHER SIDE OF NOWHERE

Singer-songwriter Rob Roper uit Denver, Colorado trad hier voor het eerst op het voorplan met zijn debuutalbum “Misfit” uit 2011, dat enkel door een paar ep-tjes was voorafgegaan die echter nooit onder onze aandacht waren gekomen.

Zelf speelt Rob Roper op zijn akoestische gitaar ter begeleiding van zijn verhalende liedjes, maar hij heeft daarnaast wel een volwaardige begeleidingsband op poten gezet met een hoofdrol voor zijn goede vriend en violist Paul Ermisch en met Daren Hahn op drums.

Voor zijn nieuwste plaat “The Other Side Of Nowhere” heeft hij daarenboven een beroep gedaan op backing vocaliste Peggy Dennis, Hanna Alkire op cello, Dave Firestine op mandoline, Mary Stribling op contrabas en Brian Hunter op elektrische basgitaar.

Naar eigen zeggen is de cd “The Other Side Of Nowhere” een verzameling van vier nieuwe eigen songs, één cover van Timmy Riordan’s hitje “Trouble On The Way” en drie oude liedjes die van een nieuw arrangement werden voorzien.

Bij die laatste categorie horen het wat cynische nummer “Misfit” en de emo-ballad “Falling Into Heaven” - twee songs die voordien ook al op zijn debuutplaat stonden - en “Let It Go” dat als eerste track op zijn ep “Some Songs I Wrote” uit 2007 stond.

Met een stevige knipoog naar het inspirerende werk van singer-songwriters als John Prine en Elvis Costello brengt Rob Roper in zijn vier nieuwe songs verhalen die opgetekend werden naar aanleiding van gebeurtenissen die in zijn directe omgeving plaats vonden.

Het vioolspel van Paul Ermisch bepaalt voor een groot gedeelte de instrumentatie rond deze liedjes, waarvan wij vooral onder de indruk kwamen van het melodieuze openingsnummer “Sea Of Hope”, het walsje in de titeltrack “The Other Side Of Nowhere” en het meest op iets van John Prine lijkende “The Man In the Movies”.

(valsam)

Artiest info
Website