FRIDA SELANDER – TRY AGAIN BABY

“Try Again Baby”: het zou een uitnodiging kunnen zijn die gericht is aan de muziekliefhebber die probeert om de gelijknamige cd van de Zweedse artieste Frida Selander uit het op heel speciale wijze gevouwen hoesje te krijgen. Dat is eigenlijk een zilvergekleurd tekstblad dat wat creativiteit vraagt van de fan om het na beluistering van de plaat terug in zijn oorspronkelijke verpakkingsvorm te brengen.

Deze uit elf eigen nummers bestaande cd werd in haar Zweedse thuishaven Umeå opgenomen door zangeres en gitariste Frida Selander in nauwe samenwerking met haar driekoppige begeleidingsband, bestaande uit gitarist Johan Lindberg, bassist Lars Eriksson en drummer Oskar Sandlund.

De lokale vakpers vergelijkt haar zang- en muziekstijl met ‘The Pretenders’ en hun zangeres Chrissie Hynde en dat lage, rauwe, wat rokerige en grommende stemgeluid is inderdaad ook wel terug te vinden bij deze 31-jarige Frida Selander. Zij schrijft ook overwegend melodieuze pop- en rocksongs waarin de gitaarriffs heel bepalend lijken te zijn voor het instrumentale gedeelte van de nummers.

De plaat begint met het rockende “Forever On Your Team” (zie video), waarna de poppy tracks “Woman In Me” en het heel mooie “Good One” (what’s in a name’) worden aangeboden. Het tempo van de songs blijft over het algemeen vrij hoog liggen, met uitzondering van het naar countrymuziek lonkende “Way To Love” en “Spend Your Life” of het door blues- en jazzklanken gedomineerde “Day & Night”. Maar “Brainy Business”, “Let’s Talk” en “Flirting” rocken als vanouds en laten hier en daar ook wat distortie van gitaren aan bod komen.

Frida Selander is geen nieuwe naam in de Zweedse muziekscène waar ze al sinds 2001 studioalbums op de markt brengt. Maar ze is er tot op heden wel in geslaagd om buiten Zweden onder de radar te blijven opereren waardoor ze met haar achtste album “Try Again Baby” toch pas voor het eerst op internationale aandacht zal kunnen rekenen.

(valsam)

Artiest info
Website  
 

Label: Amasonora

Info: Birds Will Sing For You Enterprises

video