JASON VIVONE & THE BILLY BATS - LATHER. RINSE. REPEAT

Multi-instrumentalist Jason Vivone is een artiest die we al een tijdje weten te appreciëren. Zeker na zijn solo album “My Roaring Twenties” die eerder al besproken werd bij Rootstime. Hij is er nu terug met een album , samen met The Billy Bats en deze “Lather Rinset Repeat” is alweer een meer dan aangenaam werkstuk geworden.

De eerlijkheid gebiedt ons te zeggen dat er een paar mindere nummers op terug te vinden zijn. In het geval van Vivone weiger ik in dergelijke gevallen het woord “stinkers” te gebruiken. Maar feit is dat “The Nina, The Pinta, The Santa Maria” en het door de band meegezongen“Liquid Diet” ons niet echt weten te bekoren. Het lijken wat opvulsels op het voor de rest best fraai album. Een uit de hand gelopen jamsessie waar ze blijkbaar zelf veel plezier aan beleefden en live gebracht misschien nog wel best te pruimen zijn maar bij ons eerder skipmomenten. Wij concentreren ons liever op de schitterende opener “I Hear A Heartbeat” dat zo briljant weet te bekoren door zijn John Lee Hooker inspiratie. Het gaat boeiend verder met “Baby Fat” waar Jason schittert op de snaren en met zijn stem en de complete song eigenlijk , herinneringen oproept aan het beste werk van Jake La Botz.

Het ook al uitstekende “The Black Lone Ranger” is een waargebeurd verhaal en is op het dreigende Muddy Waters ritme alweer een getuige tot welk hoog niveau van songwriting Jason wel in staat is. De nummers op deze release zijn trouwens allen van zijn hand. Het grappige “One Hot Mother” is ook al een schot in de roos. Herinneringen aan zijn prille jeugd waarin zijn toenmalige vrienden, euh, onder de indruk waren van de schoonheid van zijn moeder en dit vertaalt naar tegenwoordige tijd. Heerlijk nummer! Het traag voortkabbelende “Photograph” met boeiend akoestisch snarenwerk is samen met het afsluitende bossa nova-gestoelde“Medusa Blues” alweer Jason op zijn best.

Al bij al dus een meer dan geslaagde release. De twee mindere songs verhinderen ons om met vijf sterren te gooien maar je zal ons voor de rest niet horen klagen. Trouwens, u zal ook niet ontgoocheld zijn na aanschaf van dit album.

Luc Meert

Artiest info
Website  
 

CD Baby

Info: Blind Raccoon