EVA HILLERED – HEAVEN & HILL

Het debuut van de Zweedse zangeres en liedjesschrijfster Eva Hillered uit Stockholm dateert al uit 1988 toen haar Zweedstalige debuutplaat “Inte Varför Utan Hur” op de markt kwam. Ondanks haar moederschap in 2007 bleef zij actief als zangeres en bracht ze een zevental albums uit, waarvan de laatste cd’s in de Engelse taal werden opgenomen.

Zo ook haar nieuwste plaat “Heaven & Hill” waarop Eva Hillered twaalf nieuwe eigen songs brengt, liedjes in folkstijl met invloeden uit de countrymuziek en steeds gebaseerd op een sterke melodie. Haar zoetgevooisde stem klinkt als ware ze afkomstig van een engeltje uit het hoge noorden.

De eerste single uit de nieuwe cd is de zacht rockende song “Singing Tree” (zie video) waarmee het album ook begint. Eva Hillered klinkt op haar best als ze ballads kan brengen waarin ze stemmingen, gevoelens en emoties kan laten weerklinken. Zo staan er enkele liedjes op “Heaven & Hill”, te beginnen met het prachtige “In The Circle”, dat meteen onze favoriete song uit deze plaat is.

Ook “Girl Of Many Secrets” heeft zo’n catchy melodie die je na beluistering nog maar moeilijk uit het hoofd en het geheugen kan krijgen. En dan moeten we daarenboven ook nog “Carousel” over de mallemolen van het dagelijkse leven, het akoestische “Stars On The Snow” over het winterse leven in het koude Zweden, het Oosters klinkende “No One Knew” en het afsluitende liefdesliedje “Under The Stars” vermelden als songs die zeer de moeite waard zijn.

Het intimistische liefdesliedje van een vrouw die haar hele leven onopgemerkt doorbrengt in een klein wit huisje nabij de kust op het Ierse eilandje “Inisheer” wordt zo sober en lieflijk gezongen dat je meteen naar dat plaatsje zou willen gaan om te kijken of Eva Hillered’s beschrijving ervan wel kan kloppen.

Als je dit gevoel bij de luisteraar kan opwekken, dan ben je een sterke persoonlijkheid, een uitstekende tekstschrijfster en een goede zangeres. Laat dat nu net de drie kenmerken zijn die deze doorwinterde Zweedse zangeres het best kunnen typeren. “Heaven & Hill” is dan ook een mooie en professionele plaat van een uitstekende zangeres.

(valsam)
“The way Swedish singer-songwriter Eva Hillered writes her lyrics and describes the moods, feelings and emotions in her songs on the album ‘Heaven & Hill’ is demonstrating her ability to translate these features into something that can really touch the listeners on their weakest spot and gets them truly involved.”
– www.rootstime.be

Artiest info
Website  
 

Label: Hill Songs
Info: Hemifran

video