ANOUSCHKA – HOLLYWOOD ENDING

Jazz, blues en rockmuziek bepaalden in het verleden de muzikale voorkeur van de Zweeds-Amerikaanse zangeres en songschrijfster Anouschka Pearlman die haar dagen tegenwoordig doorbrengt in Berlijn.

In de voorbije jaren paseerden hier bij Rootstime in 2010 al een ep-tje “So Why?” en het vorige album “My Kind Of Heartbreak” van Anouschka dat al van 2006 dateert. Wij waren er toen heel blij mee en we loofden haar songs en zangstijl. Met “Hollywood Ending” komt er nu een splinternieuwe, in eigen beheer opgenomen plaat van Anouschka op de markt.

Daarop staan dertien nieuwe liedjes die zij in de voorbije twee jaar heeft gecomponeerd en die recent in de Berlijnse ‘Studio X’ voor dit album werden opgenomen. Als vrouwelijke singer-songwriter wordt Anouschka natuurlijk vooral vergeleken met andere dames die de gitaar omgorden of achter een piano gaan plaatsnemen. Denk daarbij aan o.a. Joni Mitchell, Joan Osborne of Rickie Lee Jones.

Voor haar nieuwe cd heeft Anouschka deze keer geen beroep gedaan op studiomuzikanten of andere instrumentalisten. Ze speelde alle instrumenten zelf in en hield de algemene teneur van de plaat akoestisch en sober. Tracks als “Write Me A Song” en “Magical” hebben enkel een akoestische gitaar als muzikale begeleiding.

Het eerste singeltje uit “Hollywood Ending” is “Kiss Me Hello” dat u op bijgevoegde video kunt beluisteren en waarvoor de inspiratie gevonden werd in haar kinderjaren die ze op het Zweedse platteland heeft doorgebracht. Andere vermeldenswaardige songs op dit album zijn “That’s What People Do” en de jazzy tracks “Buried Alive” en slotnummer “Doing It”.

Dit is natuurlijk een volledig soloproject van Anouschka en laat de artieste in al haar eenvoud aan het woord. Maar de eerlijkheid gebiedt ons toch om te stellen dat wij meer houden van haar breder georkestreerde liedjes, omdat op die wijze de monotone sound van deze akoestische nummers zou doorbroken worden en dat is volgens ons toch nodig als je dertien songs in dezelfde stijl na elkaar moet beluisteren op één album.

(valsam)
“The purpose of Anouschka with her new record ‘Hollywood Ending’ was clearly to make an acoustic solo album in which she could present the stories about her life and love. Compared to her previous cd ‘My Kind Of Heartbreak’, in these tracks we do really miss the broader orchestration which used to enrich her songs so strongly. It is good for once, Anouschka, but next time please again take your orchestra with you in the recording studio.”
– www.rootstime.be

Artiest info
Website  
 

CD Baby

Info: Hemifran

video