RICHARD ELLERS – GOOD ENOUGH!

“Good Enough!” is de derde plaat in vijf jaar tijd voor de in Nevada City, Californië wonende singer-songwriter en gitarist Richard Ellers. Deze muziek spelende professionele advocaat groeide op in Italië, Nederland en Saudi-Arabië waar hij samen verbleef met zijn vader die petroleumingenieur was, vooraleer hij uiteindelijk aan zijn hogeschoolstudies kon beginnen in Amerika. Daarna ging het naar de universiteit van Oregon waar hij zijn diploma filosofie binnenhaalde en tegelijkertijd zijn talent als zanger en componist van Amerikaanse folksongs ontdekte.

Zijn inspiratie voor de liedjes vond hij in zijn huwelijk en in zijn vaderschap en zelfs toen de folkmuziek in de jaren ’80 ernstig had ingeboet aan populariteit bleef Richard Ellers zijn folksongs onder begeleiding van zijn akoestische gitaar op de podia ten gehore spelen. In 2006 bracht hij het album “Love Songs, Ballads And Broadsides” uit en drie jaar later was er een opvolger in de vorm van de uitgave van zijn album “Remnants”.

Met “Good Enough!” presenteert Richard Ellers het resultaat van de noeste arbeid van de voorbije drie jaar als componist van elf nieuwe nummers in diverse muziekstijlen die hij met een aantal muzikale vrienden in de studio heeft opgenomen. Het album begint met de song “Please Leave Me Behind” (zie video) en bevat nog een aantal zeer sterke songs, zoals “To Keep You With Me”, een duet waar Kat en Linda Girton - dochter en vrouw van zijn langjarige vriend en cd-producer John Girton - knap op meezingen.

“Good Enough!” is een optimistisch, zelfs vrolijk album met catchy melodieën in de songs “New Moon Over San Francisco”, het melancholische “Italia Bella” dat hij helemaal in het Italiaans zingt, het ritmische ‘Hawaiian steel’-nummer “Take Me Back To The Yuba River”, het liedje over “Miranda” en de upbeat sound in slotnummer “One More Day To Live”.

Richard Ellers is een songschrijver ‘pur sang’ die heel hard werkt aan zijn liedjesteksten en ze nadien op een mooi georkestreerde melodie weet te presenteren op zijn recente plaat die ook voor ons probleemloos de kwalificatie “Good Enough!” weet te halen.

(valsam)

Artiest info
Website  
 

CD Baby

Label: Good Enough! Records

video