JD PRIEST – TIME TO MOVE ON

JD Priest is dan misschien wel een nieuwe naam voor u, deze singer-songwriter is toch al actief in de muziekscène van Zuid-Californië sinds de beginjaren ’90. Toen maakte hij deel uit van de Americana spelende formatie ‘Acoustic Connection’ en hij stond op diverse podia als voorprogramma van o.a. Dan Seals en de ‘Charlie Daniels Band’.

Nadat hij in 2000 als soloartiest debuteerde met een eerste uit 4 songs bestaande ep “Sum Of Soul” volgde zijn eerste volwaardige album “Falling Forward” pas zeven jaar later in 2007. In 2010 was er ook een kerstplaat met “Christmas Time Again With JD Priest & Friends”, waarin hij de klassiekers onder de kerstliedjes van een geheel eigen interpretatie voorzag.

De in Temecula wonende JD Priest speelt zelf op gitaren, mondharmonica, dobro, mandoline en basgitaar, wat heel handig was toen hij zich begin dit jaar ging toeleggen op de opnamen van zijn recent op de markt gekomen nieuwe studioplaat “Time To Move On”.

Op dit nieuwe schijfje brengt hij twaalf eigen composities in het Americana- en rockgenre. Openen doet hij met de gitaarrocker “The Fantasy (I’m A Gentleman)”, gevolgd door een countryrocksong in “With You Tonight” en het bij de geboorte van zijn dochtertje geschreven liedje “She’s A Miracle” kunt u op de bij deze recensie gevoegde video beluisteren.

Het nummer “Forever” werd JD Priest aangereikt door Matt Workman, zijn jarenlange vriend en ook de gitarist in zijn live groep. Hij speelt op deze opnamen trouwens ook op mandoline en drums en zorgt voor backing vocals. Het bluesy nummer “Happiness” benadrukt het uitstekende stemgeluid van JD Priest en het akoestische “Runaround” beschrijft het verhaal van een fictieve liefdesbreuk.

De co-producer van “Time To Move On” is Kelly McGuire, een andere langjarige vriend van JD Priest. Samen zorgen ze voor nog één speciaal emotioneel moment in de akoestische ballad “Can You Remember”. Al bij al is dit een leuke nieuwe plaat van JD Priest en het levert alleszins twaalf nieuwe nummers op voor de met zijn vaste begeleidingsgroep - de ‘JD Priest Band’ - tot 200 keer per jaar gespeelde live optredens.

(valsam)

Artiest info
Website  
 

CD Baby

video