MIKE McGUIRE – BEYOND THE ARK

De Amerikaanse singer-songwriter Mike McGuire strijdt al sinds vele jaren om een plaatsje in de overbevolkte muziekwereld voor zich af te dwingen. Met zijn akoestische gitaar in aanslag dweilt de in Louisville, Kentucky wonende muzikant door de Amerikaanse staten om zijn eigen composities aan zoveel mogelijk geïnteresseerde toehoorders kenbaar te maken.

Met het album “Beyond The Ark” lanceert hij nu negen van deze composities met 8 zelfgeschreven songs en één coverversie van het nummer “”Twilight” dat geschreven werd door Jaime Robert Klegerman, bij muziekliefhebbers veel beter gekend als Robbie Robertson, de leadgitarist van de legendarische groep ‘The Band’. Die song werd al in 1975 met ‘The Band’ opgenomen en het eerbetoon door Mike McGuire aan deze grote componist en muzikant straalt af van de wijze waarop hij dit nummer op zijn plaat covert.

“Beyond The Ark” begint met “Cumberland River Blues” waarin de verhalende zangstijl van iemand als Bruce Springsteen doorschemert. Eén van de mooiste liedjes op deze plaat vinden wij het verhaal over “Charlie Poole” waarin Mike Cecil schittert op dobro en steelgitaar. In “Military Time” blikt Mike McGuire terug op de periode die hij als jongeman doorbracht in het Amerikaanse leger.

Ook “Roses For The Moon (Otra Vez)” boeit de luisteraar van begin tot einde, mede dankzij het treurige vioolspel van Mike Schroeder. “Roses For The Moon” was overigens ook de titel van zijn vorige plaat uit 2007 en bevatte de eerste versie van dit nummer dat hier uitstekend herbewerkt werd.

De naweeën van de New Orleans zo zwaar verwoestende storm ‘Katrina’ vormen het onderwerp van de song “Leaving New Orleans” en ook het korte, maar heel mooie “The Streets Are Quiet On Christmas Day” en de afsluitende ballad “I Count The Days” zijn ronduit sterke liedjes. Knappe plaat!

(valsam)

Artiest info
Website  
 

CD Baby

Label: Okolona Records