MFC CHICKEN – MUSIC FOR CHICKEN

Toen de Canadese muzikant Spencer Evoy naar Londen verhuisde had hij wilde plannen om de rock and roll opnieuw in het middelpunt van de belangstelling te brengen bij de inwoners van de Britse hoofdstad. Het viel dus behoorlijk tegen dat hij nergens aan de slag kon als muzikant en een job moest aanvaarden in een handelszaak waar diepvrieskippen en kip aan het spit werden verkocht.

Maar hij liet de moed niet zakken en speelde in zijn vrije tijd als ‘busker’ op zijn saxofoon in de straten en in ‘The Tube’, de metro van Londen. Zo leerde hij Bret Bolton kennen, die hem voorstelde om samen een groepje te beginnen die de passende en wat cynische naam ‘MFC Chicken’ kreeg en om daarmee hun liefde voor de pure rock and rollmuziek te gaan verkondigen. Eerst hadden ze echter de groep nog met drie extra volwaardige nieuwe leden uitgebreid via de Braziliaanse gitarist Alberto Zioli en de twee Londenaars Reverand Parsley op keyboards en Ravi op drums.

Ze begonnen ’s avonds in diverse Londense clubs op te treden en ze zetten daarmee telkens weer (figuurlijk toch) de keet in vuur en vlam. ‘MFC Chicken’ werd een cultsensatie en een eerste officiële plaat kon dus niet zo lang meer uitblijven. Die kwam er nu met “Music For Chicken”, een plaat met 14 uitermate dansbare rock and rollnummers die zoals het bij dit genre hoort steeds snel, kort en goed gebracht worden.

Begonnen wordt er met een flinke knipoog naar hun kippenverleden in “Chicken, Baby, Chicken”, waarna Spencer Evoy zijn saxofoon laat scheuren aan het begin van de song “Every Girl On The Tube” waarin bekend wordt dat hij verliefd is op elke vrouw die de Britse metro neemt. En dat zijn er heel veel, zoals ik een paar weken geleden zelf in Londen kon vaststellen.

‘MFC Chicken’ brengt eigenlijk niets origineels maar daar hoeven ze zich niet voor te schamen want ze brengen de rock and roll van de sixties zoals die gebracht werd door Chuck Berry, Little Richard of Jerry Lee Lewis terug onder de aandacht van de jongere generaties. Lekker swingende nummers zoals de instrumentale tracks “Wild Safari”, “God Surf The Queen” en “Family Value Meal” in de stijl van ‘The Ventures’ of ‘Johnny & the Hurricanes’.

Verder is het volop genieten van het aan de rauwe bluesrock van onze Belgische formatie ‘The Seatsniffers’ herinnerende “Love (Is Gonna Fuck You Up)”, “Wine, Women, Rock’n’Roll” en “Man-Size Tissue” of het aanstekelijk meezingbare “Chicken On the Bone”, “Royal We” (zie video) en de leuke afsluiter “Fifty-Seven Acres Of Pain”. “Music For Chicken” is een absoluut aan te schaffen plaat voor de ‘good old’ vetkuiven en voor iedereen die de traditionele rock and roll nauw aan het hart ligt.

(valsam)

Artiest info
   
 

Label: Dirty Water Records

Info: Music Shock

video