STEVE KATZ – BARRICADES (EP)

Steve Katz is een Amerikaan die werd geboren in België en zijn tienerjaren heeft doorgebracht in Brussel. Momenteel woont hij echter in New York waar hij als zanger, songschrijver en gitarist zoveel mogelijk probeert op te treden. Daarnaast wil hij het nu ook proberen met een officiële release op plaat via de ep “Barricades” waarop hij vijf zelf gecomponeerde songs heeft verzameld.

Als je zijn werk probeert te plaatsen in het universum van de singer-songwriters, dan beland je al gauw bij vergelijkingen met het werk van mensen als Luka Bloom, David Gray en Damien Rice. Dat zijn ook artiesten die allemaal houden van een goed verhaal dat verteld wordt op een moderne en aanstekelijke melodie die op akoestische gitaar wordt gespeeld en dat wordt omkaderd door een hedendaagse, volwaardige orkestratie.

Met vijf liedjes krijg je natuurlijk maar een voorsmaakje van wat Steve Katz allemaal te bieden heeft. Maar hij is er alleszins wel in geslaagd om onze nieuwsgierigheid te wekken en ons met interesse te doen uitkijken naar een eventuele full-cd. Het eerste nummer “Thrive” is al meteen zo’n oorwurm die hij samen met zijn bassist Joanthan Klein heeft geschreven.

Het op bijgaande video beluisterbare “Today I Saw Hope” brengt Steve Katz dan weer op beklijvende wijze met enkel zijn akoestische gitaar in aanslag. Daarna krijgen we een mooie ballad in de vorm van de knap georkestreerde titeltrack “Barricades”, gevolgd door “Fair” dat heel zachtjes begint en dan gestaag uitgroeit tot een leuke popsong.

Op een ep-tje ben je al snel toegekomen aan het laatste liedje, maar dat is hier vooral een aangename ervaring want naar onze bescheiden mening is “A Modern Tale” het mooiste nummer omdat ook hier weer een sobere en emotionele zangstijl wordt gehanteerd.

Beste Steve Katz, we zouden graag veel meer van dit fraaie werk horen op een hopelijk spoedig volgende volwaardige studioplaat die wij met veel plezier opnieuw voor Rootstime zullen recenseren.

(valsam)

Artiest info
Website  
 

CD Baby

video