WO FAT – THE BLACK CODE (EP)

De psychedelische metal rockgroep ‘Wo Fat’ bestaat uit gitarist en zanger Kent Stump, bassist Tim Wilson en drummer Michael Walter. Met zijn drietjes zorgt deze bende voor een ongelooflijke hoop ‘noise’ en lawaai op hun pas uitgebrachte ep “The Black Code”.

Het trio uit Dallas, Texas nam dit minialbum op in hun thuishaven en blaast hun scheurende gitaarsound door de speakers op vijf nummers die ze op deze cd hebben gebundeld. De titeltrack “The Black Code” (zie video) duurt zo maar eventjes tien (10) minuten en als niet zo grote liefhebber van metal mag ik hier wellicht vermelden dat ik behoorlijk blij was toen het laatste akkoord op de gitaar was aangeslagen. Het eerste nummer “Lost Highway” duurt maar half zo lang maar de hoeveelheid lawaai die er op geproduceerd wordt is zeker niet minder luid.

“Wo Fat” begon aan zijn metal missie in 2003 en nam het werk van Jimi Hendrix, ‘ZZ Top’, ‘Led Zeppelin’ en ‘Black Sabbath’ als stichtend voorbeeld voor hun eigen sound. Hun debuutplaat “The Gathering Dark” uit 2006 tekende de route uit voor de band die nadien met “The Gathering Dark” in 2007, “Psychedelonaut” in 2009 en “Noche Del Chupacabra” in 2011 nog drie andere albums uitbracht.

Heel wat invloeden uit de bluesmuziek worden er verwerkt in de songs van ‘Wo Fat’ zoals te horen valt in het nummer “Hurt At Gone”, de derde track op “The Black Code”. We hebben daarna met veel zin voor zelfdestructie ook de twee resterende nummers “The Shard Of Leng” en “Sleep Of The Black Lotus” laten uitspelen en kunnen nu concluderen dat deze cd wellicht niet meer in onze lader zal belanden.

Maar in het besef dat metal en hardrock spelende bands vaak over een grote fanbasis beschikken, zou het natuurlijk kunnen dat die fans ook van ‘Wo Fat’ en hun muziek zullen houden. Het weze hen van ganser harte gegund.

(valsam)

Artiest info
Website  
 

Label: Small Stone Records
Distr.: Bertus / Munich / V2

video